inicio
  Miércoles, 2 de septiembre de 2015
Bookmark and Share
  Votar:  
Resultado: 0 puntos0 puntos0 puntos0 puntos0 puntos   0 votos
24/02/2012 - Catalunya setmanal
Es busquen escolanets: Montserrat obre la preinscripció a l’Escolania
El 3 de març es celebra la 8a. Jornada de Portes Obertes, dedicada especialment a futurs alumnes i les seves famílies. El conjunt coral montserratí enregistrarà un CD amb peces de Àngel Rodamilans, a partir de textos de Jacint Verdaguer
L’Escolania rep moltes peticions de concerts a Catalunya i a l’estranger


(CatDiàleg).- L’Escolania celebra el proper dissabte 3 de març una nova Jornada de Portes Obertes. Aquesta diada festiva està pensada especialment per a nois que estiguin cursant actualment de 1er. a 3er. d’Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte amb l’Escolania es produeixi abans del 3er. de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser clau per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part del conjunt coral montserratí.

La 8a. edició de la Jornada de Portes Obertes a l’Escolania començarà el dissabte 3 de març, a les 10h, amb una xocolatada al polisportiu del centre. A continuació, els propis escolans són els encarregats d’oferir una visita guiada per les dependències de l’edifici a cadascuna de les famílies interessades. Durant el matí també es farà una reunió informativa als pares, i paral·lelament una activitat musical per als més petits que realitzaran els escolans. Per acabar, l’Escolania cantarà un motet polifònic, la Salve Regina i el Virolai a la Basílica de Santa Maria. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar, s’ha de fer prèviament a través del web www.escolania.cat o trucant al telèfon 93 877 77 67.
 
El curs 2005-2006, els estudis a l’Escolania es van ampliar un any. Des d’aquell curs acadèmic, els nois entren a 4rt. de Primària, en comptes de 5è., la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans.
 
Enregistrament d’un nou CD: el P. Àngel Rodamilans posa música a textos de Mn. Cinto
 
Durant la primera quinzena de març, l’Escolania, juntament amb la Capella de Música de Montserrat, amb l’acompanyament a l’orgue de Mercè Sanchís, enregistrarà un nou CD, sota la direcció de Bernat Vivancos. El repertori del disc estarà format per peces musicades pel P. Àngel Rodamilans (1874-1936) a partir de textos de Mn. Jacint Verdaguer (1845-1902). En concret, els títols de les cançons són: Rosa Vera, Entre lliris, La Margarida, Lo llit d’espines, El Girasol, El nom de Maria, Amor. Cançó de maig, Moreneta en sou, Salve Montserratina i Inviolata.
 
Sortides internacionals i arreu de Catalunya
 
L’Escolania rep moltes peticions de concerts a Catalunya i a l’estranger, fet que és un signe de la valoració d’aquest cor al nostre país i arreu. El curs 2010-2011, per exemple, va fer dues gires per Rússia –a Moscou i a Sant Petersburg-, i aquest curs el va començar amb una per Flandes i Alemanya, el gener va oferir un concert a Roma i entre l’11 i el 14 de maig viatjarà a Mèze i Montpellier (França). Paral·lelament, el conjunt coral montserratí continua fent arribar les seves veus arreu de Catalunya. El 25 de maig actuarà a Tàrrega (Urgell), el 8 de juny a Taradell (Osona) i el 22 del mateix mes a Pineda de Mar (Maresme).
Enviar por correo
Enviar
Normas de uso
- Esta es la opinión de los usuarios, no de www.forumlibertas.com.

- Los comentarios contrarios a las leyes españolas, injuriantes o difamatorios serán eliminados, así como aquellos que consideremos que estén fuera del tema o contengan publicidad.

- Los comentarios serán revisados antes de ser publicados.
  Votar:  
Resultado: 0 puntos0 puntos0 puntos0 puntos0 puntos   0 votos
Identificarse
Recordarme              Lo olvidé   |   Registrarse


© 2004-2015 FORUM LIBERTAS | Noticias de actualidad en España
Logotipo de C2C Logotipo de SPC