Barcelona, seu de la Trobada Internacional de Pregària per la Pau 2010

L’any que ve Barcelona serà la seu de la Trobada Internacional de Pregària per la pau. Així ho ha comunicat el cardenal Llu&iacut…

L’any que ve Barcelona serà la seu de la Trobada Internacional de Pregària per la pau. Així ho ha comunicat el cardenal Lluís Martínez Sistach durant la sessió conclusiva d’aquesta Trobada, que ha tingut lloc del 6 al 8 de setembre a Cracòvia (Polònia).

El cardenal Martínez Sistach, que ha participat en aquesta trobada i ha presentat una ponència en la sessió dedicada al tema ‘Conviure en un món plural’, ha comentat aquesta decisió: “Desitjo expressar la meva satisfacció per la decisió de celebrar el proper any a Barcelona la Trobada internacional de Pregària per la Pau que promou la Comunitat de Sant Egidi. Aquestes trobades tenen la intenció de mantenir l’anomenat esperit d’Assís, que es posà de manifest en la Jornada interreligiosa de pregària per la pau promoguda per Joan Pau II i celebrada a la ciutat de Sant Francesc, a la qual varen assistir cent trenta responsables religiosos de les Esglésies i comunitats cristianes i de les principals religions del món el 27 d’octubre de 1986” .
“La Comunitat de Sant Egidi ha organitzat diverses trobades en les principals ciutats d’Europa per donar continuïtat a aquella iniciativa de Joan Pau II. La darrera, celebrada a Cracòvia, s’ha centrat en el tema ‘Creences i cultures en diàleg‘ i hi han assistit nombroses personalitats i representants de diverses religions, invitats per l’arxidiòcesi de Cracòvia i per la Comunitat de Sant Egidi per reflexionar i pregar en favor de la pau, en complir-se els 70 anys de l’esclat de la Segona Guerra Mundial , que va ser tan dramàtica per a Polònia”.

“Barcelona –ha acabat dient el cardenal Martínez Sistach- ja va acollir la XV Trobada Internacional per la Pau, celebrada els dies 2, 3 i 4 de setembre de 2001. Em sembla que s’adiu a la tradició d’hospitalitat de Barcelona acollir novament l’any 2010 aquest pelegrinatge de pau, de diàleg i d’amistat entre els pobles i les religions amb l’objectiu –com ha dit Benet XVI en el missatge enviat a la Trobada de Cracòvia- ‘de promoure el perdó i la reconciliació contra la violència, el racisme, el totalitarisme i l’extremisme que desfiguren la imatge de Déu en l’home’. Confio en la col·laboració de les autoritats, les institucions, les diverses religions i els ciutadans i les ciutadanes de Barcelona per portar a bon terme la propera Trobada internacional de Pregària per la Pau.”

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>