Cal reprendre “l’esperit de diàleg”, diu l’abat de Montserrat

Aquest divendres, 27 de abril, finalitza l’any jubilar a Montserrat. Amb aquest motiu, l’abat Josep M. Soler el commemorava un dia abans convidant a r…

Aquest divendres, 27 de abril, finalitza l’any jubilar a Montserrat. Amb aquest motiu, l’abat Josep M. Soler el commemorava un dia abans convidant a reprendre “l’esperit de diàleg entre les diverses maneres de pensar i les diverses opcions polítiques”.

 

Coincidint l’any jubilar amb la festivitat de Santa Maria, la nit anterior va tenir lloc la tradicional vetlla, presidida per l’Arquebisbe de Tarragona. Nombrosos joves i grups parroquials acompanyaren la comunitat benedictina en aquesta festivitat.

 

L’abat Soler va animar a “anar construint el teixit social des de la pròpia identitat” i va adreçar paraules que conviden a la convivència i al diàleg fructífer de la societat catalana. El matí d’aquest divendres van continuar els actes al monestir.

 

“Avui, seixanta anys després, recollim la torxa dels nostres avantpassats per aprendre del seu esperit de fe, de vigor i de constància. Cal, doncs, -va dir l’abat- que continuem l’esperit de diàleg entre les diverses maneres de pensar i les diverses opcions polítiques per anar construint el teixit social des de la pròpia identitat –com a cristians i com a catalans– i ben oberts a la diversitat d’altres pobles que vénen a Catalunya per trobar un nivell de vida més digne i més just”.

 

La visita del Papa

 

L’Abat Soler va remarcar, en una entrevista publicada aquest mateix divendres a LA VANGUARDIA, que la visita de Benet XVI a València va marcar molt la línia que han portat els bisbes catalans en el seu darrer document pastoral, Creure en l’Evangeli i comunicar-ho amb nou ardor.

 

“Crec que l’actitud de Benet XVI a València, el juliol passat, marca unes pautes importants, per allò que va dir, per allò que silencià i per allò que va fer. La recent pastoral dels bisbes de Catalunya amb motiu de l’any jubilar de Montserrat, per exemple va per aquesta línia”, va declarar al rotatiu català.

 

Més de 2 milions de visitants

 

Montserrat va acollir uns 2.300.000 persones durant el darrer any 2006. La procedència dels visitants que han pujat al Santuari ha estat molt diversa i la seva motivació, en molts casos, “la renovació espiritual, realitzada individualment o en romeria”, en d’altres, una mera visita turística.

 

Amb la fi de l’any jubilar montserratí coincideix la celebració dels 60 anys de l’entronització de la Mare de Déu (s’inaugurava l’estança actual on hi ha el tron i s’hi dipositava la Santa Imatge de la Moreneta).

 

Aquell dia va ser molt important per a Montserrat i per a Catalunya, perquè milers de persones van pujar a peu al Santuari, durant tota la nit, “amb esperit de fe i de pregària” segons explicà ahir l’Abat.

 

Aquella participació popular de tot Catalunya va ser “entusiasta i generosa”, sobretot tenint en compte “la lluita fratricida, en la guerra civil, que havia portat a la prostració el nostre poble” recordà Soler.

 

L’ofrena del nou tron a la Mare de Déu va ser “el primer gest públic de represa i de reconciliació entre persones que havien estat en els dos bàndols enfrontats en al guerra, va ser la primera col·laboració entre elles per refer el teixit espiritual i cultural del nostre poble.

 

Va ser, a més, la primera vegada que s’utilitzà en públic la nostra llengua catalana, després de la prohibició que se n’havia fet. Aquell 27 d’abril va ser, també, un esperó per a la vitalitat eclesial de les nostres Esglésies diocesanes i per refermar la devoció a la Mare de Déu”, destacà el P. Abat de Montserrat.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>