Cal un canvi radical en les relacions Nord-sud, diuen entitats cristianes

La Plataforma d’entitats cristianes amb la immigració acaba de publicar un manifest on critica la manca d’una política global i seriosa internacional …

La Plataforma d’entitats cristianes amb la immigració acaba de publicar un manifest on critica la manca d’una política global i seriosa internacional  dirigida a reduir la pobresa en el món, fet que genera la fuga desesperada de subsaharians en busca d’un futur.
 
La plataforma també pensa que els grans fluxos migratoris han de ser com una crida "a un canvi radical de les relacions polítiques i econòmiques entre Europa i aquests països"

"L’actual immigració subsahariana és una crida a multiplicar la cooperació al desenvolupament de l’Àfrica" aquest és un dels primers punts que la Plataforma d’entitats cristianes amb la immigració formada per  entitats com ara Caritas, Justícia i Pau, Fundació Escola Cristiana o Migra-studium, entre d’altres.

El manifest fet públic fa alguns dies vol recordar la desesperació que mou les persones immigrades i que contrasta amb la preocupació de les autoritats espanyoles i europees pel control d’aquests fluxos, mitjançant mesures de contenció.
"No observem -diu el manifest- la voluntat d’aplicar una política seriosa, sostinguda i global dirigida a la reducció de la pobresa existent en els països subsaharians que és l’arrel evident de l’emigració" . I afegeix que "simplement s’anuncien algunes mesures tímides d’increment de l’ajut i compensació del deute" que són insuficients segons els signants.
"Considerem que aquests fluxos migratoris han de ser entesos com una crida a un canvi radical en les relacions polítiques i econòmiques entre Europa i aquests països, molts dels quals ocupen els últims llocs segons l’índex de desenvolupament humà. És per això que fem una crida a la població per tal que reclami de les autoritats espanyoles i de la UE la presa de mesures polítiques urgents en aquesta línia".
Entre les mesures proposades per la Plataforma està el fet de cancel·lar la totalitat del deute extern dels Països subsaharians, eliminar lleis comercials injustes que perjudiquen greument aquests països o impedir la venda d’armes als països subsaharians, entre d’altres propostes.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>