Cap partit estatal representa als catòlics

Té raó el bisbe Munilla quan afirma en la seva carta publicada a la web de la Diòcesi de Sant Sebastià que "no hi ha …

Té raó el bisbe Munilla quan afirma en la seva carta publicada a la web de la Diòcesi de Sant Sebastià que "no hi ha cap partit d’àmbit estatal capaç de representar el vot catòlic", en relació a la decisió del PP d’abandonar la protecció de la vida del fill engendrat i suprimir la brutal política eugenèsica que conté l’actual "llei Aído". I vull subratllar aquesta darrera qüestió camuflada en el debat del "dret a decidir" de la dona, que segons sembla incorpora també acabar amb la vida del no nascut en qualsevol moment de l’embaràs per avançat que estigui, sense regular què és una malformació greu que permeti negar el dret a néixer fins i tot a un ésser humà que ja seria autònom de la mare: un llavi leporí, un braç malformat, la síndrome de Down?

La frase del bisbe és precisa, parla de partits estatals, perquè UPN i UDC sí que estan en aquesta línia, i de vot catòlic, i no d’Església. El que denuncia significa una anomalia a escala europea: més gran o més petit, pràcticament tots els països compten amb partits estatals que puguin acollir el vot catòlic amb una grau raonable de proximitat. No es tracta que reprodueixin el que diu l’Església, perquè per començar no parlem d’un programa polític, i es pot expressar amb formulacions diferents. Es tracta que no sigui frontalment contrari, com ho és el PP en consolidar l’avortament i les altres lleis de Zapatero.

Necessitem una força política que s’inspiri en la Doctrina Social de l’Església d’una manera integral, és a dir que no la transformi en ideologia, es quedi amb unes coses i n’abandoni d’altres. Per exemple, el dret dels pares a l’elecció de l’escola per als seus fills ha d’estar al mateix nivell que un sistema educatiu al qual es pugui accedir en igualtat de condicions de qualitat amb independència del nivell d’ingressos; o, per situar un altre exemple, defensar la família i situar-la al centre del panorama polític, que necessàriament per existir necessita del vincle, l’acollida, la donació i la reciprocitat; i que és incompatible amb l’imperialisme cultural del sistema basat en l’individu, el guany, el mercat i el contracte, és a dir, un sistema econòmic tal com pinta a Espanya, amb un predomini absolut d’una visió neoliberal de tot. I una defensa de la vida del que ha de néixer, que ha de comportar el defensar al mateix temps la dignitat de la vida de tot nascut, també del pobre, l’empresonat, l’immigrant, el més gran de 50 anys i la dona embarassada, discriminats laboralment. Tots aquests exemples serveixen per il·lustrar que un partit que representi bé als catòlics, i a totes les persones de bona voluntat, no es resol només amb la lluita contra l’avortament. Això seria una associació Provida, no un partit, i per sort les associacions d’aquest tipus existeixen i porten temps funcionant.

Necessitem una força política equilibrada, madura, capaç de construir una alternativa no només política sinó cultural i moral, que no confongui el missatge catòlic amb ser d’extrema dreta, i que afirmi que el principi de subsidiarietat és un principi d’aplicació sistemàtica. Menys Estat i més subsidiarietat i reciprocitat. Menys Estat i més comunitat. Menys lleis i més cultura de la virtut, menys politiqueria i més entendre que el bé comú exigeix ​​propiciar la concòrdia i no l’enfrontament.

No necessitem operacions encobertes de Yunque i el seu etern fracàs, tan allunyats dels fonaments de la moral catòlica, ni els seus partits amb Veu. Necessitem un projecte cultural i polític sorgit d’un moviment social cristià. I, per si pot servir, en el document adjunt es pot trobar un text orientatiu.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>