Càritas Diocesana de Girona rep prop de 200.000 euros per a finalitats socials, per a l’any 2009

La Secretaria d’Afers Socials del Ministeri d’Educació ha comunicat recentment l’assignació de fons públics amb càrrec al 0’7% de l’IRPF destinat a fi…

La Secretaria d’Afers Socials del Ministeri d’Educació ha comunicat recentment l’assignació de fons públics amb càrrec al 0’7% de l’IRPF destinat a finalitats socials per a l’exercici 2009.

 

Aquest any és el primer cop que l’assignació passa del 0’5% al 0’7% i això fa que l’aportació hagi estat superior que en altres anys. En el seu conjunt, Càritas Diocesana de Girona ha rebut 198.024 euros, segons informa Flama.info.

 

Per programes, l’adjudicació ha estat la següent:

 

Serveis d’assessorament i suport a immigrants (SAI), 88.000 euros. El pressupost global per a programes d’immigració de l’any vinent és de 303.000 euros aproximadament i es nodreix d’aportacions d’ajuntaments, consells comarcals, Generalitat de Catalunya, obres socials d’entitats financeres i fons propis de Càritas.

 

Programa integral Sector Est de Girona, 16.000 euros. El pressupost global per a programes a la zona est (parròquia de Vilarroja-Palol d’Onyar) de la ciutat de Girona serà de 172.000 euros aproximadament i es nodreix d’ingressos provinents del programa de dinamització comunitària Integrant Accions depenent de l’Ajuntament de Girona i de la Generalitat, del Fons Social Europeu, de la Generalitat, de fundacions privades i de fons propis de la Càritas parroquial.

 

Suport a l’Ensenyament (SIE), 70.024 euros. El pressupost global serà de 137.500 euros aproximadament, el qual també es nodreix d’aportacions de la Diputació de Girona, d’ajuntaments a través dels plans d’entorn, d’obres socials d’entitats financeres i de fons propis de Càritas.

 

Programa de gent gran (Ser Gran en Dignitat), 17.000 euros. El pressupost global per aquest programa serà de 78.600 euros aproximadament i es nodreix d’una aportació fixa de Fundació Caixa Girona i de fons propis de Càritas.

 

Programa de Voluntariat i suport al desenvolupament de les Càritas parroquials (Animació d’equips), 7.000 euros. El pressupost global per a aquesta finalitat serà de 79.900 euros aproximadament i es nodreix d’aportacions de la Diputació de Girona, de la Generalitat i de fons propis de Càritas.

 

L’aportació de l’IRPF permetrà cobrir un 25% de les despeses totals d’aquests programes (771.136 euros previstos per a 2009).

 

En el conjunt del pressupost de Càritas, el percentatge és del 7’3%, atès que els programes d’acollida són finançats íntegrament amb fons propis; i els d’habitatge i d’inserció laboral (SOL, NEI i ECOSOL) es financen amb fons propis i altres externs.

 

El director de Càritas Diocesana, Mn. Esteve Sureda, ha enviat una carta a diferents administracions i entitats col·laboradores comunicant l’assignació rebuda com a mostra de transparència i voluntat de sumar esforços en la lluita contra la pobresa.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>