Caritas Lleida alerta de la feminització de la pobresa

Caritas Lleida ha presentat aquest dies la seva memòria del 2005 on s’alerta de la "feminització de la pobresa" així com del fort increment …

Caritas Lleida ha presentat aquest dies la seva memòria del 2005 on s’alerta de la "feminització de la pobresa" així com del fort increment de les necessitas bàsiques com és l’habitatge i aliments.
 
En el cas de l’atenció a la gent gran, el perfil de les persones atesses és la de dona vídua que viu en un barri de la ciutat, la situació de la qual es coneix a través de la parròquia, viu sola i té entre 75 i 84 anys.
 
Una de les novetats de Caritas d’aquest curs ha estat el servei d’Assessoria jurídica, que ha atès 566 demandes relacionades amb la necessitat d’informació i orientació legal en matèria d’estrangeria, degut a la seva complexitat normativa. Caritas creu que les administracions no desenvolupen plenament les seves competències en matèria social.

Caritas Lleida en la seva memòria fa un repàs de les seves activitats dins les àrees d’Acollida, Gent Gran, Vivendes Solidàries, Atenció a temporers, Atenció a toxicomanies i la novetat de l’Assessoria jurídica.

En l’apartat de Acollida el perfil de la població que acudeix a Caritas Diocesana a fer demandes tendeix a ser dona, immigrant, que és la primera vegada que acudeix a Caritas, demanant informació i aliments. De la mateixa manera el perfil de la població a qui se li fa ajudes econòmiques és el de dona, immigrant, monoparental amb fills a càrrec, que viu al barri antic de la Ciutat que acudeix per iniciativa pròpia i fa demanda econòmica per cobrir aliments.
A més d’augmentar la quantitat de recursos econòmics per persones que no poden accedir a altres prestacions socials, també han augmentat els ajuts econòmics “a retornar”.
En els darrers dos anys s’ha detectat la demanda de centres tutelars de menors per incorporar joves a les vivendes de Caritas i per això durant l’any 2005 s’ha iniciat el procés per convertir-se en “vivenda assistida” i reservar algunes places als joves que surten dels centres tutelars en arribar a la seva majoria d’edat.
La complexitat burocràtica fa nèixer el servei d’Assessoria jurídica
Quant a l’Assessoria jurídica, ha nascut l’any 2005 per a cobrir la manca d’atenció a nivell informatiu i d’orientació legal en matèria d’estrangeria, degut a la complexitat normativa i a les dificultats que planteja el sistema burocràtic.
En total s’han atès aproximadament 566 demandes plantejades, de les quals unes 455 són d’expedients oberts per primera vegada l’any 2005.  En aquest sentit Caritas creu que cal millorar la gestió i les polítiques d’immigració per part de l’Administració.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>