Caritas Tarragona destinà més d’un milió d’euros a ajudes socials el 2006

Coincidint amb la celebració del Corpus Christi, d’aquest diumenge, 10 de juny, Caritas Diocesana de Tarragona ha presentat en roda premsa la seva mem…

Coincidint amb la celebració del Corpus Christi, d’aquest diumenge, 10 de juny, Caritas Diocesana de Tarragona ha presentat en roda premsa la seva memòria anual de l’any 2006, on declara una destinació en ajudes per sobre del milió d’euros.

 

L’acte que va tenir lloc a l’Arquebisbat de Tarragona aquest dijous i va comptar amb la presència de Mons. Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona, Mn. Santiago Soro, Delegat Episcopal de Pastoral Social, la Sra. Carme Borbonès, Directora de Càritas Diocesana de Tarragona, Mercè Navarro, Responsable d’Acció Social, Esther Escorza, Responsable de Comunicació i Sensibilització i M. Carmen González, Responsable d’Administració.

 

En l’obertura de la sessió, l’Arquebisbe recordà que aquesta festivitat se celebra a la nostra diòcesi des del segle XIV, i és el moment en que es fa més evident l’acció caritativa i social de l’Església manifestada per la mà amiga de les comunitats parroquials vers les persones més desfavorides de la nostra societat.

 

Seguidament, Mn. Santiago Soro situà les accions de la Caritas Diocesana de Tarragona en l’estructura de la Confederació de Caritas Espanyola de la qual en forma part, ja que el treball institucional de Caritas és un treball en xarxa.

 

“Educació digna”

 

Carme Borbonès, també remarcà el paper essencial de les Caritas de base que són les primeres en detectar problemàtiques socials i situacions de mancances. Ha destacat el lema de la campanya d’aquest any: “Els drets humans són universals. Les oportunitats ho haurien de ser: per una educació digna”, fent palès que la majoria dels projectes desenvolupats a la arxidiòcesi, incorporen accions concretes per tal d’afavorir la igualtat de condicions per accedir a l’educació. En altres, directament, es desenvolupen accions d’educació d’hàbits, normes i valors que facilitin els processos d’inserció social i laboral.

 

A continuació, Mercè Navarro exposà els aspectes més destacats dels programes i projectes d’Acció Social que es van desenvolupar, en tota la diòcesi, durant el 2006; per als que Caritas va destinar 1.050.699.48 € (que correspon al 79,73% del total de les depeses) als diferents programes d’atenció a la família, d’assistència a la gent gran i als infants, així com en projectes de recuperació social de les persones sense llar, de formació i ocupació adreçats tant a homes com a dones en situació de risc d’exclusió, així com al treball de rehabilitació i reinserció de toxicòmans i l’atenció a les famílies i persones immigrades.

 

Pel que fa a l’àmbit de la Comunicació i Sensibilització, Esther Escorza va destacar de l’any 2006, l’increment de mitjans de comunicació que han fet difusió de les activitats de Càritas, així com el treball de les Caritas amb els seus 993 voluntaris que, en tota l’arxidiòcesi, han desenvolupat les campanyes institucionals de Caritas – Nadal, Corpus i Sense Sostre-. Caritas ha invertit en aquest departament 34.624,88 €.

Finalment, Carmen González situà la despesa del departament d’Animació, Formació i voluntariat en un total de 25.546,17 € en tasques d’animació de les Caritas del territori diocesà i de la gestió de la formació dels agents que hi actuen. A més, remarcà que, en el moviment econòmic 2006, Caritas en la diòcesis de Tarragona ha invertit 1.317.147.71 € en la gestió de totes les seves activitats.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>