Celebració ecumènica de la Pasqua a LLeida

La coincidència del calendari en el dia de la Pasqua ha propiciat, enguany, la celebració conjunta de la Vetlla Pasqual per part de les diverses comun…

La coincidència del calendari en el dia de la Pasqua ha propiciat, enguany, la celebració conjunta de la Vetlla Pasqual per part de les diverses comunitats cristianes que conviuen en la Unitat Pastoral de Sant Joan, Sant Pere i Mare del Déu del Carme de la Ciutat de Lleida.

 

Els greco-catòlics de ritus oriental, amb el P. Yurij, els romanesos ortodoxos, amb el P. Daniel, els romanesos catòlics, amb els P. Pablo, P. Adrián i P. Pedro, i els cristians catòlics de la comunitat, amb el seu rector, Mn. Joan Mora van compartir la cerimònia del ritus del foc i la benedicció del Ciri pasqual a la plaça de Sant Joan davant l’atenta mirada d’uns 800 fidels.

 

En aquest punt de trobada es van congregar, al voltant d’una foguera, les distintes comunitats: al centre les comunitats catòliques romanesa i local i, a banda i banda, les comunitats orientals -la ortodoxa i la greco-catòlica- amb les seves espectaculars icones i el llibre del Evangeliari.

 

Vers les 11 hores s’inicià la Vetlla amb la benedicció del foc nou, la lectura de l’Evangeli del dia en diverses llengües, la llum del Ciri Pasqual i les espelmes de la munió de fidels congregats a la plaça.

 

Una llum nova, signe de la Vida Nova de Crist Ressuscitat, il·luminava el cor de la comunitat viva de seguidors de Crist que celebrava amb fraternitat i amb joia aquesta Vetlla Pasqual.

 

Desprès d’encensar els tres símbols religiosos, els romanesos ortodoxos cantaren unes pregàries litàniques i, a continuació, el greco-catòlics entonaren un himne a veus. Seguidament, en processó, anirien a continuar la seva Missa pasqual.

 

Els greco-catòlics a Sant Pere, els romanesos-ortodoxos a Sant Joan, i a la parròquia del Carme varen anar la resta de catòlics on van afegir-s’hi els catòlics romanesos.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>