CiU aconsegueix que l’Ajuntament apliqui subvencions en l’IBI a les famílies nombroses

El Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU), que presideix Xavier Trias, ha aconseguit que l’Ajuntament apliqui subvencions en l’Impost de Béns Imm…

El Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU), que presideix Xavier Trias, ha aconseguit que l’Ajuntament apliqui subvencions en l’Impost de Béns Immobles (IBI) a les famílies nombroses.

 

La Comissió d’Hisenda i Pressupostos va aprovar el passat 21 de febrer la proposició de CiU amb els vots favorables de tots els grups municipals, que ha de servir perquè les subvencions s’apliquin a partir del moment en que les famílies nombroses acrediten l’esmentada condició.

 

La portaveu adjunta de CiU, Sònia Recasens, va defensar la iniciativa de la formació nacionalista que, després d’unes transaccions del Govern Municipal, ha quedat aprovada amb el suport de tots els grups. La proposició demana manifestar la voluntat de trobar els mecanismes adients per tal d’aplicar d’ofici o a petició de la família les subvencions de l’IBI que ostenten els titulars de família nombrosa.

 

“La voldríem variable”

 

Sònia Recasens ha explicat que CiU no està d’acord amb la bonificació fixa i lineal que s’aplica en aquests moments: “la voldríem variable”. Recasens ha lamentant que, malgrat que la llei preveu fins a un 90% en les bonificacions de l’IBI per a famílies nombroses, l’Ajuntament l’aplica només 85 euros de manera fixa i lineal.

 

“La bonificació s’aplica, com marca la llei, a principis d’any, però de vegades hi ha situacions a les que també s’ha de donar resposta, com els casos en que una família passa a ser nombrosa just després de l’inici d’any, quan ja s’ha aplicat la bonificació”, diu Recasens.

 

Per aquest motiu, CiU demana que les persones que ostenten el títol de família nombrosa puguin beneficiar-se de la bonificació establerta a l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles des del mateix moment que els és reconeguda l’esmentada condició.

 

El Govern municipal donarà compliment a través d’una subvenció a la petició de CiU. La regidora Recasens ha agraït la unanimitat: “és important assolir el consens”, i ha reclamat que la mesura “tiri endavant de la manera més immediata possible, si és possible mitjançant un Decret de l’Alcalde”.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>