Contra la política irresponsable, embustiada cristiana: 33.000 cartes a Reus

"Els polítics no poden pensar que insultar als cristians i ofendre als sentiments religiosos dels votants surti gratis", explica Josep Miró,…

Forum Libertas

"Els polítics no poden pensar que insultar als cristians i ofendre als sentiments religiosos dels votants surti gratis", explica Josep Miró, president de l’associació E-Cristians. "Per això hem fet una embustiada de 33.000 cartes a Reus, l’alcalde de la ciutat, Lluís Miquel Pérez, ha donat suport l’obra insultant de Leo Bassi malgrat les peticions de moltíssims ciutadans. Estem convidant a 33.000 llars a reflexionar sobre això, sobre el seu alcalde i sobre els seus partits".

Una empresa d’embustiament ha repartit les 33.000 cartes (escrites en català per una cara i en castellà per l’altra). En ella els ciutadans poden llegir:

"En la ciutat de Reus, i de la mà del seu govern municipal, i específicament del Sr. Lluís Miquel Pérez, s’ha produït un acte que atempta contra el respecte a les creences religioses. Malgrat les reiterades peticions en contra, l’alcalde va contractar l’espectacle del Sr. Leo Bassi, sabent que era una agressió als jueus, musulmans i de manera especialment violenta als catòlics. Aquest acte es va produir el passat dia 26 de juny en la Plaça del Teatre. No és admissible que amb els diners de tots, com és el de l’Ajuntament, es financin actuacions que difamen les creences d’una part dels ciutadans."

E-Cristians destaca que l’embustiament cristià és una nova forma d’actuació, inèdita a Espanya. "L’experiència de denúncia i de reflexió a Reus, pensem aplicar-la també en altres ciutats mitjanes on hi ha ajuntaments que financen grolleries i insults contra la sensibilitat de les persones religioses", avisa Josep Miró. "Els partits han d’entendre que nosaltres, els ciutadans cristians, també actuem en política, assenyalant als votants qui és respectuós i qui no. Les eleccions municipals són a prop i tenim coses a dir."

E-Cristians va pagar durant la campanya del nou Estatut d’autonomia de Catalunya 4 anuncis a pàgina completa en La Vanguardia, va col.locar milers de cartells a Barcelona i altres ciutat i va repartir milers de fulls, convertint-se en un actor polític d’importància sense ser partit. E-Cristians denunciava els nombrosos elements anti-cristians, anti-vida i anti-família de l’Estatut.

L’actuació dels cristians a Reus ha estat continuada en els últims mesos. Cristians de Reus van lliurar a l’ajuntament 2.000 signatures contra la representació de l’obra teatral "La Revelació" de Leo Bassi, obra insultant pagada amb diners públics, precisament durant les festes en honor a Sant Pere, a inicis de juny. Tots els sacerdots de la ciutat van signar una carta de protesta, segons va informar a Veritas el prior i arxipreste de la zona, Creu Saiz.

Davant les protestes ciutadanes, l’alcalde socialista Lluís Miquel Pérez, va insistir a mantenir i finançar l’obra anti-religiosa perquè "l’Administració ha de ser garant del dret a la llibertat d’expressió i no censurar". Oblida que la llibertat d’expressió té límits, com per exemple no injuriar, i que l’Administració hauria de ser també garant del dret a la llibertat religiosa i el respecte als sentiments religiosos dels ciutadans.

Enlace relacionado

Hazte socio

También te puede gustar