Diaques permanents recorden a Tarragona als màrtirs Auguri, Eulogi i Fructuós

75 diaques permanents de tota Espanya, juntament amb una dotzena de candidats al diaconat i alguns familiars celebren una trobada a Tarragona des d&rs…

75 diaques permanents de tota Espanya, juntament amb una dotzena de candidats al diaconat i alguns familiars celebren una trobada a Tarragona des d’aquest divendres 5 de desembre fins el proper dilluns, amb motiu de l’Any Jubilar del bisbe sant Fructuós i els seus dos diaques màrtirs Auguri i Eulogi.

Un dels principals actes de la trobada es du a terme a l’arena de l’amfiteatre. Trepitjant el mateix escenari on el primer bisbe conegut de Tarragona i els seus dos diaques van oferir el seu sacrifici, els diaques participants en la trobada, presidits per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i pels bisbes de Huelva i Tenerife, Josep Vilaplana i Bernardo Álvarez, escolten les actes del martiri dels sants tarragonins. Els participants també aprofundeixen en el tema del martiri.
Les jornades es celebren periòdicament a un lloc diferent d’Espanya i serveixen per a augmentar els vincles entre els diaques, però també per a donar a conèixer aquest ministeri poc conegut i augmentar-ne les vocacions.
El diaconat permanent és una figura de servei totalment voluntari a l’Església. A Espanya, hi ha 265 diaques permanents, ordenats des de l’any 1978 i actualment uns cent homes més s’estan preparant per a aquest ministeri a diversos seminaris diocesans. La gran majoria d’ells (el 95%) està casat, però també n’hi ha de célibes. En tota la tradició del diaconat, es poden ordenar homes casats, però un cop ordenats diaques, ja no es poden casar.
A d’altres països hi ha molts més diaques permanents que a Espanya, on el diaconat permanent està instaurat a 45 de les 68 diòcesis. En total, a tot el món hi ha més de 35.000. Després del Concili Vaticà II, l’Església va tornar a valorar el diaconat, suprimit cap al segle XIV per problemes de relació entre els clergues.

Els diaques permanents poden batejar, portar la comunió a malalts, presidir matrimonis i funerals, participar a la celebració de l’Eucaristia amb el prevere, predicar i presidir celebracions de la Paraula.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>