Dos mil periodistes cobriran la visita del Papa a Barcelona

Gairebé 7.000 persones podran assistir a la cerimònia des de l’interior del temple barceloní, al voltant del qual es disposaran 4…

Gairebé 7.000 persones podran assistir a la cerimònia des de l’interior del temple barceloní, al voltant del qual es disposaran 40.000 cadires. L’organització calcula que més de 150 milions de persones veuran per televisió el Papa dedicant aquest temple el 7 de novembre.

L’anunci el va efectuar el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, en una recent roda de premsa celebrada a Barcelona, on també va fer públic l’itinerari que recorrerà el Papa en papamòbil des del palau episcopal fins al temple de Gaudí i altres detalls de la visita papal. La celebració eucarística que presidirà el Papa serà concelebrada per 1.100 sacerdots, entre ells nombrosos cardenals, bisbes i abats. Entre les 6.900 persones que podran assistir a l’interior del temple, hi haurà 2.100 fidels de parròquies de Barcelona, 180 procedents dels bisbats de Catalunya, 450 religiosos i religioses i 800 cantaires. També hi haurà autoritats, joves, famílies, treballadors del temple de la Sagrada Família, malalts, periodistes i representants d’associacions de malalts, així com representants dels sords i d’associacions religioses.
Fins ara es van acreditar més de 2.000 periodistes dels cinc continents per a cobrir la visita papal a Barcelona i a Santiago de Compostela. Com a voluntaris per col.laborar es van oferir 800 persones de parròquies, escoles, moviments i facultats de comunicació.
La televisió pública autonòmica TV3-Televisió de Catalunya transmetrà en directe l’esdeveniment de Barcelona i oferirà el senyal a totes les televisions interessades en les imatges d’aquesta celebració. Els actes també podran seguir per internet a través de diverses pàgines web, entre elles la present i la que va habilitar l’arquebisbat de Barcelona per a la visita papal.
Ja es van rebre més de 40.000 comandes per seguir l’acte des de l’exterior del temple de la Sagrada Família, on es col.locaran 40.000 cadires i diverses pantalles gegants. La preparació d’aquesta zona propera al temple perquè la gent pugui viure-hi l’esdeveniment costarà uns 500.000 euros, dels quals uns 300.000 ja es van rebre com a donacions.
Benet XVI recorrerà el cor de l’Eixample barceloní en papamòbil des del Palau Episcopal, situat al Barri Gòtic de la ciutat, fins a la Sagrada Família, on a les 9.30 mantindrà una trobada amb els Reis d’Espanya.
En arribar al temple, el papamòbil donarà la volta a tota l’església fins a la façana de la Glòria per permetre que tots els que hi assisteixin puguin veure-ho. Després de la missa, i un cop el Papa hagi resat l’ Àngelus a la façana del Naixement, tornarà a entrar a la Sagrada Família per descobrir una placa commemorativa amb el nomenament del temple expiatori com Basílica, mentre l’escolania de Montserrat interpretarà el cant del Virolai.
Les monges benedictines del monestir barceloní de Sant Pere de les Puel estan preparant les estovalles per a l’altar que es consagrarà aquell dia, i les benedictines de Montserrat estan preparant els 300 senzills copons de ceràmica que es faran servir per repartir la comunió.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>