El bisbe Borràs i companys màrtirs seran beatificats a Tarragona

L´Assamblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) reunida aquesta setmana a Madrid ha aprovat, el dijous 22 de nove…

L´Assamblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) reunida aquesta setmana a Madrid ha aprovat, el dijous 22 de novembre, que la beatificació del bisbe auxiliar de Tarragona Mons. Manuel Borràs i companys així com de la resta de causes de les diòcesis de l´Estat espanyol aprovades fins ara, es facin a Tarragona, atesa que una bona part dels màrtirs pertanyen a aquesta arxidiòcesi. La cerimònia de beatificació tindrà lloc el diumenge 27 d´octubre de 2013, en el marc de l´Any de la Fe.

Són 33 les causes incoades a tota Espanya i s´espera passin de 500 les persones beatificades. Entre aquestes causes hi ha dos bisbes màrtirs, els servents de Déu Salvio Huix, bisbe de Lleida i Manuel Borràs, bisbe auxiliar de Tarragona. Dels 147 màrtirs de l´arxidiòcesi hi ha 66 preveres seculars nascuts amb i amb diversos encàrrecs pastorals a l´Església de Tarragona. El Sr. Arquebisbe, durant l´Assemblea Plenària de la CEE, ha manifestat que aquesta beatificació i l´exemple dels màrtirs és un gran impuls per a la vida cristiana i la nova evangelització.
El Pla Pastoral de la CEE recull com una de les grans accions, inscrites en l´Any de la Fe, la beatificació de màrtirs del segle XX a Espanya. En el Pla es recorden les paraules del papa Benet XVI quan, precisament en convocar l´Any de la Fe, va assenyalar que "per la fe, els màrtirs van lliurar la seva vida com a testimoni de la veritat de l´Evangeli, que els havia transformat i fet capaços de arribar fins al més gran do de l´amor amb el perdó dels seus perseguidors ".
A remarcar que aquesta potser sigui la beatificació del major nombre de màrtirs, en una sola cerimònia de la història. Fins ara, la beatificació més multitudinària va tenir lloc a la plaça de Sant Pere, al Vaticà, el 28 d´octubre de 2007.
El decret de beatificació dels Servents de Déu Manuel Borràs Ferré, bisbe auxiliar de Tarragona i 146 companys, martiritzats per odi a la fe d´entre 1936 i 1939 va ser aprovat a finals del mes de juny pel Sant Pare Benet XVI.
Cal destacar que Tarragona compta amb una gran història de fe cristiana i martirial, com ho testimonien els primers màrtirs de la península, sant Fructuós, bisbe, i els seus diaques sant Auguri i sant Eulogi.
Properament es donaran més detalls de la cerimònia de beatificació, l´organització de la qual correspon a l´Oficina per a les causes dels Sants de la Conferència Episcopal Espanyola, junt amb la diòcesi amfitriona, en aquest cas l´arxidiòcesi metropolitana de Tarragona i primada.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>