El bisbe de Girona acusa el Fòrum Alsina de fomentar una doctrina paral·lela

El bisbe de Girona, Carles Soler, ha enviat una carta a tots el mossens de la seva diòcesi en la que denúncia els intents del Fòrum Alsina de degenera…

El bisbe de Girona, Carles Soler, ha enviat una carta a tots el mossens de la seva diòcesi en la que denúncia els intents del Fòrum Alsina de degenerar una doctrina paral·lela al missatge de l’Església.

 

El text del bisbe Carles dóna resposta a un document fet públic per aquest col·lectiu molt crític amb la jerarquia eclesiàstica. Soler demana que s’aturin aquests tipus de documents de Fòrum Alsina on “abunden judicis i manifestacions de desafecció a l’Església”.

 

Segons el bisbe, “l’actuació d’uns germans que no acaben de saber qui són, perquè no es fan públics els seus noms […] entristeix i indigna els mossens del nostre presbiteri”.

 

El bisbe Carles fa una crida als autors del darrer text del Fòrum Alsina, en que el col.lectiu de 70 mossens reclama a l’Església que s’adapti i es comprometi més amb els problemes reals de la gent, perquè reflexionen seriosament si amb aquest text ajuden o dificulten el treball de la resta de la diòcesi.

 

¿Ajudar o posar traves?

 

“Convido als qui l’heu redactat i als qui us hi heu adherit a què reflexioneu seriosament si amb aquest text ajudeu o dificulteu la presència i el treball fet dia a dia de tants companys preveres i dels organismes de l’Església diocesana que estan al costat i al servei de l’evangelització i dels més pobres i marginats de la nostra societat”, diu la carta de Soler.

 

El bisbe de Girona es contundent a l’hora de demanar als integrats del col·lectiu que aturin els seus atacs: “Em dol profundament la ferida que aquests escrits causen al nostre presbiteri i la incomoditat que provoquen en molts catòlics de casa nostra i de més enllà del nostre bisbat”, diu.

 

“Es per això que demano i urgeixo que s’acabi el que es pot interpretar com una pretensió d’un magisteri pastoral al marge del Bisbe”, afegeix el bisbe.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>