El cardenal de Barcelona presideix la missa dels polítics amb motiu de la celebració de Sant Tomàs More

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va presidir ahir al vespre a la basílica de la Mare de Déu de…

Forum Libertas

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va presidir ahir al vespre a la basílica de la Mare de Déu de la Mercè la missa de Sant Tomàs More, que va aplegar alts càrrecs electes i personalitats de la vida pública catalana per celebrar la memòria litúrgica del seu patró.

En la seva homilia el cardenal de Barcelona va animar els polítics a ser “conscients de la seva personalitat en la necessària vocació al servei del bé comú de la societat”, tot posant-los com a model la radicalitat amb la qual la va viure sant Tomàs More. “Precisament pel testimoniatge, ofert fins al vessament de la seva sang, de la primacia de la veritat i de l’ètica en l’exercici del poder, el vostre sant patró és venerat com exemple perenne de coherència moral”.
Més endavant, pensant en el context de crisi actual, els va demanar d’esforçar-se per atendre prioritàriament les necessitats dels més febles, col·laborant alhora activament amb institucions com Càritas i cercant la justícia social amb una actitud de servei a les persones i a la societat. “Els polítics cristians trobeu en la vostra fe un aliment que enforteix la vostra responsabilitat”, va dir tot assenyalant-los la Doctrina Social de l’Església com a “llum que il·lumini les decisions que heu de prendre”.
Hazte socio

También te puede gustar