El cardenal Lluís Martínez Sistach inaugura la delegació de Mans Unides Barcelona

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, monsenyor Lluís Martínez Sistach va presidir dimarts passat la inauguració de la nova seu …

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, monsenyor Lluís Martínez Sistach va presidir dimarts passat la inauguració de la nova seu de Mans Unides a Barcelona, que va aplegar a nombrosos voluntaris i amics de la delegació, així com d’altres membres de les delegacions comarcals de Mans Unides.

L’acte d’inauguració va consistir en la benedicció de la seu i uns breus parlaments. La delegada presidenta de Mans Unides a Barcelona, Rosa Pradas, va agrair el treball de tots i va qualificar la senya d’identitat de Mans Unides, “com l’amor amb què emprenem totes les accions” en la lluita contra les injustícies i l’eradicació de la pobresa al món, segons ha informat el portal de notícies Flama.info.
Per la seva banda el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Martínez Sistach, va animar als membres de Mans Unides a no perdre la seva identitat cristiana com a institució de l’Església. “Sentiu-vos Església, aquesta és la vostra força”, va concloure.
Mans Unides Barcelona ha estrenat nova seu al carrer Pau Claris 190, cantonada Diagonal després de més de 30 anys a l’antiga seu de Rambla Catalunya. Amb el canvi, la delegació manté el mateix telèfon de contacte – 934 877 878- i l’horari d’atenció al públic –de dilluns a dijous, de 9 a 14 i de 16 a19 hores; divendres, de 8 a 15 hores-. L’equip de treballadors i voluntaris ja porta treballant amb normalitat a la nova seu de Pau Claris des de fa setmanes.
L’Arquebisbat de Barcelona fa una donació important a Càritas
En el curs de la roda de premsa que es va celebrar al Palau Episcopal de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach va comunicar que en l’exercici de l’any 2009 l’Arquebisbat de Barcelona ha decidit fer una aportació extraordinària de 120.000 euros -quantitat equivalent a vint milions de pessetes- a Càritas Diocesana, amb destinació als ajuts que aquesta institució fa a les persones que pateixen les conseqüències de la crisi econòmica.
El cardenal Lluís Martínez Sistach ha fet aquest anunci amb motiu de la Diada de Germanor o Dia de l’Església Diocesana que se celebra el proper diumenge a tots els bisbats amb el lema “Som part d’una Església que acompanya i ajuda”. Aquest dia es farà una col·lecta a tots els temples per a les necessitats de cada bisbat.
El cardenal ha remarcat que existeix a l’arquebisbat de Barcelona una institució molt poc coneguda, el Fons Comú Diocesà, que fa una lloable comunicació cristiana de béns entre les diverses parròquies de la diòcesi, en el sentit que les que tenen més recursos aporten més i les que en tenen menys en reben d’acord amb les seves necessitats. Aquesta solidaritat entre les comunitats cristianes, ha dit el cardenal, cal que en aquests moments es manifesti també en la solidaritat amb les víctimes de la crisi econòmica, que és greu i afecta un creixent nombre de persones, sobretot les que es troben a l’atur.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>