El cardenal Martínez Sistach parla sobre les associacions de fidels a la Universitat de Navarra

Ahir es va obrir a la Universitat de Navarra el VIII Simposi Internacional de l’Institut Martin de Azpilcueta dedicat a estudiar el tema de les associ…

Ahir es va obrir a la Universitat de Navarra el VIII Simposi Internacional de l’Institut Martin de Azpilcueta dedicat a estudiar el tema de les associacions de fidels en els seus aspectes canònics i civils. La lliçó inaugural d’aquest simposi l’ha va pronunciar el doctor Lluís Martínez Sistach, cardenal i arquebisbe de Barcelona, que va presentar una ponència sobre “Les associacions de fidels en la vida de l’Església”.

Segons informa el portal de notícies Flama.info, el cardenal va indicar que les associacions de fidels neixen amb la mateixa Església i es va referir a la realitat actual de l’associacionisme en el si de l’Església i algunes qüestions encara pendents en la regulació d’aquestes associacions. També va parlar del fonament i de la regulació del dret d’associació en l’Església, tema sobre el que ja va fer la seva tesi doctoral al completar el seus estudis a Roma, i que va continuar estudiant i sobre el que ha publicat diversos estudis.
El cardenal també va explicar que el dret d’associació a l’Església és un dret per a tots els fidels, siguin laics, religiosos o clergues. Aquest dret comporta poder fundar i regir associacions. Una part de la seva ponència va estar dedicada a la distinció entre les associacions públiques i les associacions privades.
En la darrera part de la seva exposició va tractar dos qüestions d’especial actualitat: la configuració canònica dels anomenats ‘nous moviments eclesials’ i les relacions entre les associacions supradiocesanes i les diòcesis o Esglésies locals. Les sessions d’aquest simposi es van perllongar fins demà dia 6 de novembre.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>