El cardenal Ricard Mª Carles imparteix una conferència a Castelló sobre l’encíclica del Papa

Amb motiu de la festa de Sant Tomàs d’Aquino, dilluns passat, el Centre Superior d’Estudis Teològics Mater Dei, del bisbat de Sogorb Castelló, va orga…

Amb motiu de la festa de Sant Tomàs d’Aquino, dilluns passat, el Centre Superior d’Estudis Teològics Mater Dei, del bisbat de Sogorb Castelló, va organitzar un acte acadèmic amb una conferència sobre la segona encíclica de Benet XVI, Spe Salvi, a càrrec de l’arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Ricard Mª Carles.

 

Hi van assistir tant els seminaristes del Seminari diocesà com els del seminari Neocatecumenal Redepmtoris Mater, a més dels estudiants de secundària que té seu al mateix centre, i un bon grup de sacerdots i fidels.

 

El cardenal Carles va començar la seva exposició recordant les conclusions del Sínode per a Europa del 2000, en el que “ja aleshores –explicava- es va constatar que fe i esperança estan molt relacionats, i que si Europa ha perdut la fe és perquè primer va perdre l’esperança”.

 

Al fil de l’encíclica, Carles va afirmar que l’esperança és necessària per a superar les dificultats de la vida humana i espiritual, i que aquestes no es deuen tant a la manca de virtut com a la poca esperança i que només “Déu ens pot treure els dubtes o inquietuds”.

 

En un to profundament optimista, va definir la virtut de prudència com la de “cercar els mitjans per aconseguir el fi que ens proposem”, i va rebutjar una interpretació que té por del risc i del do radical: “l’Evangeli és donar-ho tot, constantment, permanentment i a més a més amb alegria; aquesta és la prudència cristiana!”.

 

Ricard M. Carles va denunciar “el desànim actual i els corrents que ens volen fer creure que la santedat és impossible”, ja que “si bé encara no hi hem arribat, si més no hi estem en camí i cada dia és ocasió per apropar-nos a Ell”.

 

També va animar a “proclamar el Senyor en la cultura actual”, la qual cosa només és possible amb un grau d’interioritat, és a dir, de coneixement personal de Crist.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>