El cardenal Sistach renova com a membre del Consell Pontifici per als textos legislatius

Benet XVI ha renovat el nomenament del cardenal Lluís Martínez Sistach per a un nou quinquenni com a membre del Pontifici Consell per els textos legis…

Benet XVI ha renovat el nomenament del cardenal Lluís Martínez Sistach per a un nou quinquenni com a membre del Pontifici Consell per els textos legislatius.

 

Juntament amb el cardenal arquebisbe de Barcelona han estat nomenats per a formar part d’aquest organisme els següents cardenals: William Joseph Levada, prefecte de la Congregació per a la doctrina de la fe; Giovanni Battista Re, prefecte de la Congregació per als Bisbes; Ivan Dias, prefecte de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles i Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals. El cardenal Martínez Sistach és també membre del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica.

 

El Consell Pontifici per als textos legislatius fou l’encarregat de l’elaboració del Codi de Dret Canònic de 1983. Aquest dicasteri equival en la pràctica al que representa el tribunal constitucional d’un país en l’àmbit civil. La constitució apostòlica “Pastor Bonus”, de Joan Pau II, li confia la tasca d’interpretar les lleis de l’Església catòlica, interpretació que ha de ser confirmada per l’autoritat del Sant Pare.

 

Aquest Consell està a la disposició dels altres dicasteris romans a fi que els decrets i les instruccions que aquests publiquin estiguin d’acord amb el dret eclesiàstic en vigor i siguin redactats en la forma jurídica adequada. A aquest Consell també se li han de sotmetre els decrets generals de les conferències episcopals a fi que els examini sota l’aspecte jurídic.

 

El cardenal Sistach participarà a un seminari d’estudis sobre els nous moviments i noves comunitats, organitzat pel Pontifici Consell per als laics els propers dies 15-17 d’aquest mes a Rocca di Papa.

 

Així mateix està previst que el cardenal sigui rebut, amb els altres membres del comitè executiu de la Conferència Episcopal Espanyola, en audiència pel Sant Pare el dilluns dia 19 de maig.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>