El Papa nomena Lluís Francesc Ladaria Secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe

El Papa Benet XVI ha nomenat al jesuïta Lluís Francesc Ladaria, Secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, amb el rang d’arquebisbe. L’or…

Forum Libertas

El Papa Benet XVI ha nomenat al jesuïta Lluís Francesc Ladaria, Secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, amb el rang d’arquebisbe. L’ordenació episcopal tindrà lloc a Roma el 26 de juliol.

Segons informa Flama.info, el Pare Ladaria va néixer a Manacor (Illes Balears) el 19 d’abril de 1944, va entrar a la Companyia de Jesús el 17 d’octubre de l’any 1966 i es va ordenar sacerdot el 29 de juliol de 1973. 

Llicenciat en Dret per la Universitat de Madrid (1961-66), va estudiar Filosofia a la Universitat de Comillas (Madrid 1967-69), i va obtenir la Llicenciatura de Teologia en Sankt Georgen, (Frankfurt 1968-73). 

D’altra banda, va obtenir el Doctorat en Teologia amb una disertació sobre L’Esperit Sant en Sant Hilari de Poitiers a la Universitat Gregoriana de Roma (1973-75). 

A més a més fou professor d’Història del Dogma a la Universitat de Comillas i a partir de 1984 és Professor Ordinari de Teologia Dogmàtica a la Pontifícia Universitat Gregoriana. 

De 1986 a 1992 va ocupar el càrrec de Vicerector de la Universitat Gregoriana. El 3 de març de 2004 el Papa Joan Pau II el va nomenar Secretari General de la Comissió Teològica Internacional. 

En la seva bibliografia es conten 20 llibres i 83 articles. Cal destacar el llibre El Déu viu i veritable: el Misteri de la Trinitat ja que serà la propera publicació. 

En ocasió del nomenament del Pare Lluís F. Ladaria, el Pare General ha enviat a totes les Províncies de la Companyia el següent missatge: 

“Amb la nostra oració i el nostre suport acompanyem al Pare Lluís Ladaria en aquest servei a l’Església que el Sant Pare li ha confiat. I esperem que pugui contribuir a l’obertura de camins de diàleg en servei de la Fe. De part de la Companyia confio que una vegada més, la generositat de les Províncies acudeixi a cobrir el buit que aquest nomenament produïx en la Pontifícia Universitat Gregoriana, i que trobi manera d’oferir professors de teologia de competència professional i qualitat espiritual en substitució del Pare Ladaria”.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>