El silenci de Zapatero davant l’expulsió de cristians del Marroc

El passat 23 de març em vaig dirigir com a president d’e-cristians al president Rodríguez Zapatero a causa de l’expulsió de crist…

Forum Libertas

El passat 23 de març em vaig dirigir com a president d’e-cristians al president Rodríguez Zapatero a causa de l’expulsió de cristians per part del Regne del Marroc, i en raó d’ocupar la presidència espanyola de la UE. El 22 d’abril em va arribar una resposta de José Enrique Serrano, director del gabinet de la Presidència del Govern, en la qual considerava les expulsions com “un fet lamentable” i constatava que “El Marroc no reconeix la llibertat de consciència ni la llibertat religiosa”.

Al mateix temps, raonava que aquestes expulsions eren una qüestió que les autoritats marroquines “consideraven sotmeses al dret intern i, per tant, dintre del seu àmbit de sobirania” i acabava afirmant que “la UE i El Marroc mantenen un diàleg constructiu en matèria de drets humans i és d’esperar que això permeti tractar d’aquestes qüestions o d’altres anàlogues que es puguin presentar en el futur”. Fins a aquí, els principals termes de la resposta.
Cal subratllar que, a diferència d’altres dirigents comunitaris, el president Zapatero no ha fet cap comentari ni s’ha dirigit al Regne del Marroc en relació a aquest tema, però el més greu és que l’expulsió de cristians ha continuat. I no només això, sinó que a més existeix una campanya de la premsa oficialista que propaga calúmnies segons l’opinió de l’editorial d’El País. Sempre són acusats deproselitisme, però en contra del que estableix el Codi Penal marroquí no són jutjats sinó expulsats. Entre aquestes noves expulsions s’ha produït la d’un espanyol sexagenari, Francisco Patón, gerent d’una petita empresa fotovoltaica, nascut al Marroc i de confessió evangèlica.
Cal recordar que el Marroc té un estatut especial amb la Unió Europea de la qual rep un tracte absolutament privilegiat. Resulta inacceptable que un país que rep un tracte tan privilegiat hagi desencadenat una persecució que vulnera els drets més elementals. EEUU ha protestat, també ho han fet els Països Baixos i, en aquest context, resulta increïble que el president de la UE, que al seu torn ho és del país que manté més estretes relacions amb El Marroc, guardi silenci. Sobretot, quan alhora es vanagloria d’impulsar l’anomenada Aliança de Civilitzacions. Quina credibilitat pot tenir tal iniciativa? A quina aliança i a quina civilització es refereix quan s’admet, impàvid el posat, que de manera reiterada i il·legal s’expulsa a persones del Marroc pel fet de ser cristians, no es respecta la llibertat de consciència ni la llibertat religiosa i s’accepta una campanya de pressió contra els cristians?
Hazte socio

También te puede gustar