‘El Xiprer’, 10 anys fent ombra als desfavorits

El centre d’acollida El Xiprer de Granollers fa 10 anys. Cada dia hi passen més de 60 persones per dinar i l’entitat també gestiona pisos d’acollida p…

El centre d’acollida El Xiprer de Granollers fa 10 anys. Cada dia hi passen més de 60 persones per dinar i l’entitat també gestiona pisos d’acollida per a persones amb problemàtiques diverses, en col·laboració amb Càritas.

 

Més de 100 voluntaris hi col·laboren amb regularitat. El seu "Magatzem d’aliments" distribueix productes a les famílies derivades de les parròquies de la ciutat i la seva rodalia. Un grup de cristians posà en marxa aquest local amb vocació de "compartir l’àpat" amb els necessitats. Tots els dissabtes comparteixen l’eucaristia en una celebració oberta.

 

Mercè Riera amb el seu marit fundaren El Xiprer,juntament amb altres cristians. Una casa familiar massa gran va suscitar la idea de poder obrir les portes per "compartir l’apat", explica la pròpia Mercè Riera.

 

Deu anys després aquesta petita comunitat cristiana dona esmorzar i dinar a més de 60 persones de dilluns a divendres, i distribueix dinar preparat el cap de setmana. El Xiprer organitza també xerrades de formació o activitats de caire lúdic.

 

En col·laboració amb Caritas, el Xiprer atén un conjunt de pisos per a persones en situacions diverses, que són ateses, en bona part, gràcies als voluntaris del Xiprer. Persones amb problemes d’alcoholisme, mares estrangeres que viuen soles, immigrants en situació irregular…

 

Aquesta organització també gestiona el Magatzem d’aliments, que és un servei conjunt amb les parròquies de la demarcació, distribuint aliments a les famílies més necessitades dos cops al mes.

 

Més de 100 voluntaris col·laboren en aquesta organització de Granollers. Cada dissabte celebren plegats l’Eucaristia com una gran comunitat de fe per a continuar "fent ombra" als qui ho necessiten.

 

Visita del bisbe de Terrassa

 

El bisbe Saiz Meneses va visitar El Xiprer a Granollers dimarts passat, 25 de setembre, amb motiu del desè aniversari de la seva fundació.

 

El bisbe compartí el dinar amb els indigents presents aquell dia. Després de l’àpat, tingué lloc el passe d’un audiovisual sobre els 10 anys del centre, i un col·loqui amb els usuaris sobre temes que són de la seva preocupació: la vida, les dificultats per a sobreviure i altres problemes que els afecten.

 

A la tarda hi hagué una trobada entre voluntaris i col·laboradors del Xiprer i de Caritas de les parròquies del Vallès Oriental. En el col·loqui es tractaren temes d’Església, així com també sobre la immigració, les noves pobreses emergents i els joves i l’educació.

 

Finalment, es celebrà l’Eucaristia, participada per molts membres i col·laboradors, amb cants i ofrenes i una significativa presència d’infants.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>