Elogi de l’Opus Dei

ETA ha tornat a atemptar d’una forma bàrbara, i ho ha tornat a fer en la Universitat de Navarra, de l’Opus Dei. El fet que una organitzac…

Forum Libertas

ETA ha tornat a atemptar d’una forma bàrbara, i ho ha tornat a fer en la Universitat de Navarra, de l’Opus Dei. El fet que una organització terrorista es dediqui a posar bombes en la universitat indica el grau de bestialitat dels seus membres: la voluntat de matar gent jove absolutament innocent, i fer-ho de manera indiscriminada.

Si tot terrorisme és condemnable, el d’aquest tipus solament pot incitar a més a la repugnància. Davant seu s’alça la resposta equànime de moltes de les persones que es van veure embolicades en el perill, com la d’aquell professor que tenia el valor moral de recordar el valor del perdó “en aquesta universitat ens ensenyen a perdonar” –deia- al mateix temps que reclamava l’exercici de la justícia.

La universitat de l’Opus Dei a Navarra és un dels grans motors d’aquesta comunitat, no solament per la seva excel·lència en l’àmbit del coneixement, sinó pels seus efectes directes i induïts sobre l’economia. És un gran recurs del poble navarrès, amb independència de com pensin i creguin. A l’atacar-la estan atacant l’arrel d’aquest bé. Potser és per això que ho fan.

Però també om ha de preguntar-se per què aquest entossudiment en actuar contra aquesta universitat de l’Opus Dei. I llavors, aquí també poden aparèixer raons d’altra índole ideològica. Per diferents raons l’Opus Dei ve sent objecte d’atacs, -evidentment no del terrorisme material que mata els cossos- en l’àmbit dels mitjans de comunicació, de l’entreteniment. El Codi Da Vinci és un exemple d’això; el més proper en el temps trobem en la pel·lícula Camino, una mostra de com la barreja entre l’odi a una institució i l’oportunisme comercial, s’alien.
Per això desitjo fer un elogi de l’Opus Dei, perquè és injustament atacat. El seu paper en l’àmbit de l’Església és central. En algunes comunitats és simplement decisiu. Però més enllà fins i tot, els seus membres són generadors de grans beneficis per a la societat. La raó és molt simple: forma persones amb capacitat de servei i exigència del treball ben fet. La seva via de la santificació a través de la vida quotidiana comporta ambdues actituds. No importa el que facis o de què facis, lliura’t a això, fes-ho bé.

Pares i mares de família exemplars en un moment on aquesta institució imprescindible socialment valuosa, es troba fortament danyada. Professionals honests i preparats, científics brillants i incansables. Està per escriure, i ho dic des de fora, un balanç del que l’Opus Dei ha vingut aportant a l’Església, i sobretot, més enllà d’ella, a la nostra societat.

Hazte socio

También te puede gustar