Els concerts per a orgue i orquestra de Händel refresquen el III Festival Internacional Orgue de Montserrat

Dissabte 17 d’agost, a les 21h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria, amb entrada lliure, el penúltim concert del III F…

Forum Libertas

Dissabte 17 d’agost, a les 21h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria, amb entrada lliure, el penúltim concert del III Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam, que acostarà a Montserrat els famosos concerts per a orgue i orquestra de Georg F. Händel, de la mà de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), dirigida per Gerard Claret, i l’organista Josep Vicent Giner, professor d’orgue del Conservatori Professional de Música de València i està en possessió del Premi al Mèrit Artístic del Ministeri de Ciència i Cultura d’Àustria.

El programa del concert és el següent:
Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Concert en fa major per a orgue i orquestra, op. 4 núm. 4, HWV 292
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata, Adagio i Fuga BWV 564
Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Concert en si bemoll major per a orgue i orquestra, op. 7 núm 1, HWV 306
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Fantasia en fa menor, KV 594
Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Concert en sol menor per a orgue i orquestra, op. 4 núm. 1, HWV 289
Aquest Festival Internacional, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, es presenta enguany sota l’epígraf Encontres. Grans artistes, grups corals, música de cambra es troben al voltant de l’orgue de Montserrat per oferir el gran repertori organístic clàssic i contemporani. Està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, amb la coordinació general del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat. Catalunya Música dóna suport a aquest Festival i enregistrarà alguns dels seus concerts. Si les característiques del concert ho permeten, s’oferirà per www.montserratcomunicacio.cat i Montserrat Ràdio 100,6FM.
El darrer dels concerts del Festival se celebrarà el divendres 30 d’agost, inclòs dins el Curs d’Organistes d’Església de Montserrat. En aquesta ocasió, es retrà homenatge a la intèrpret catalana Montserrat Torrent. Serà ella mateixa qui, a l’orgue de Montserrat, interpretarà les principals obres del seu repertori, que l’han dut a realitzar una carrera internacional, i que la fan una de les professores d’orgue més reconegudes arreu del món. Serà el concert de cloenda del Festival, que va començar el dissabte 29 de juny amb l’estrena de la versió per a orgue, solistes i cor d’El Pesssebre, del Mestre Pau Casals; i que va continuar el 20 de juliol amb el concert d’Ullrich Böhme. El 2 d’agost va tenir lloc el concert amb orgue positiu i clavicèmbal, protagonitzat pel P. Jordi-Agustí Piqué i Miquel González.
El III Festival Internacional Orgue de Montserrat és un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Aquest certamen es realitza amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional. Tots els concerts se celebren a la Basílica de Santa Maria de Montserrat a les 21h i l’entrada és lliure.
Hazte socio

También te puede gustar