Els evangelis apòcrifs, a Montserrat: Un debat d’actualitat

Les properes Jornades Universitàries de Cultura Humanista que es celebren a Montserrat aquest divendres i dissabte, 23 i 24 de març, estan dedicades e…

Les properes Jornades Universitàries de Cultura Humanista que es celebren a Montserrat aquest divendres i dissabte, 23 i 24 de març, estan dedicades enguany als evangelis apòcrifs, tema que suscita actualment un gran interès.

 

La trobada  està organitzada conjuntament per l’Abadia de Montserrat i la Universitat de Barcelona i les ponències tracten, entre d’altres, dels evangelis de Tomàs, Felip, Maria Magadalena i el que suscita més interès actualment, el Judes.

 

Acadèmics com els doctors Rafael Aguirre i Carmen Bernabé de Deusto, Ramón Teja de la Universitat de Cantabria, o Enric Cortés i Xavier Alegre de la Facultat de Teologia de Catalunya, entre d’altres, exposan el seu punt de vista al respecte.

 

Interès particular

 

Els evangelis apòcrifs susciten un interès particular en els estudiosos, donada la seva no canonicitat. És a dir, pel fet que l’Església no els ha considerat mai inspirats, tot i que alguns dels seus textos han influït de manera clara en la fe cristiana, com és el cas de l’Assumpció de Maria o l’existència del Purgatori.

 

La importància dels apòcrifs ja havia estat valorada fa més d’un segle per aprofundir en els orígens del cristianisme. El seu estudi ha enriquit els especialistes i ha permès completar amb noves fonts històriques la visió de l’impacte socioreligiós causat per la figura de Jesús. Però no tots els escrits apòcrifs tenen el mateix valor.

 

Obre les jornades el Dr. Damià Roure, monjo i director de la Biblioteca de Montserrat amb la ponència Fonts i descobriments per al coneixemnt dels apòcrifs, que es complementa a continuació amb la intervenció del Dr. Rafael Aguire que parla sobre l’estat actual de la recerca en els apòcrifs.

 

Podeu consultar el programa complet aquí. Per a més informació i inscripcions, 93 877 77 25 o enviant un email a: fundacio2025@abmontserrat.es

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>