Els fills de pares divorciats tenen més problemes educatius i psicològics

La professora de la Universitat Pompeu Fabra, Anna Garriga, i el professor de la Universitat Abat Oliba, Jorge Martínez Lucena, son els autors de l’es…

La professora de la Universitat Pompeu Fabra, Anna Garriga, i el professor de la Universitat Abat Oliba, Jorge Martínez Lucena, son els autors de l’estudi Divorci i malestar, guardonat amb el premi de Família Balbuena de la Rosa-CEU.

 

Segons aquest estudi, estadísticament, els fills de pares divorciats mostren una major tendència a tenir problemes en el seu desenvolupament educatiu i psicològic.

 

El Nunci del Papa para España y Andorra, Manuel Monteiro de Castro, va lliurar el guardó als guanyadors en l’entorn de la Universitat CEU San Pablo de Madrid.

 

Garriga y Martínez Lucena han basat el seu treball en un recorregut sistemàtic per la profusa documentació que la sociologia anglesa, americana i escandinava té sobre el tema del divorci i les seves conseqüències.

 

Es tracta, com bé expressa l’informe en el seu títol, de recapitular el que avui es pot dir sobre els efectes del divorci. Com explica la professora Garriga, no es tracta que tot fill de pare divorciat hagi de patir algun problema, però sí s’evidencia en els estudis l’existència d’una probabilitat més alta.

 

Les seqüeles es manifesten sobretot en l’aspecte educatiu, amb baixos rendiments acadèmics en relació als fills de pares casats, i en el psicològic, en forma de depressió i problemes d’autoestima.

 

Curiosament, les seqüeles psicològiques no han de manifestar-se en els anys següents a la ruptura matrimonial, sinó que és comuna que emergeixin en individus d’edat avançada, expressant-se en una probabilitat més elevada de viure un altre divorci, menors possibilitats de casar-se, menor contacte amb els pares, i menor benestar psicològic, ressalta Anna Garriga, professora de la UPF.

 

Per últim, davant d’aquestes dades, el que la professora Garriga demana és que tant els poders públics com la societat no plantegin el divorci com única alternativa davant els problemes conjugals, sinó que faciliti mitjans per poder reconduir la situació, perquè el divorci, és l’últim símptoma d’un problema i per això s’ha d’ajudar a les famílies perquè tinguin un grau de relació òptim.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>