Entitats cristianes reclamen que els immigrants no siguin “bocs expiatoris” en campanya

Un grup d’entitats cristianes lligades a la immigració acaba de fer públic un manifest on reclamen al debat polític la no utilització del fenomen migr…

Un grup d’entitats cristianes lligades a la immigració acaba de fer públic un manifest on reclamen al debat polític la no utilització del fenomen migratori com a arma partidista, ni s’utilitzin els immigrants “com a boc expiatori” davant d’altres problemes de la societat.

 

Segons Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau i coordinador de la Plataforma, la immigració “no fa més que posar sobre la taula” problemes que ja existien en la societat.

 

Les entitats demanen “vies legals i segures per a l’entrada al nostre país” per tal d’acabar amb la mortalitat a les fronteres i l’acció de les xarxes de tràfic il·legal.

 

La plataforma està formada per una vintena d’entitats vinculades amb el treball amb persones immigrades com Migra-Studium, Justícia i Pau o la Pastoral amb Inmigrants (PAI).

 

Amb motiu de les properes eleccions, les entitats, com en d’altres ocasions, volen fer la seva aportació per contribuir al debat públic i social.

 

La plataforma demana, “que no es perdin mai de vista les arrels econòmiques i polítiques del fenomen migratori, principalment la pobresa i les enormes diferències econòmiques que encara persisteixen a escala mundial”.

 

En aquest sentit demanen que tant governs com la ciutadania “multipliquin, en quantitat i qualitat, els esforços de cooperació al desenvolupament dels països més pobres i corregeixin aquelles polítiques que contribueixen a la generació de pobresa, desigualtat i guerra (deute extern, regles injustes del comerç internacional, exportació d’armes….)”.

 

La plataforma creu que hi ha una “tendència a fer un tractament purament utilitarista i mercantilista de la immigració” i que s’està utilitzant els immigrants com a “boc expiatori quan disminueix la bonança econòmica i oblidant que es tracta de persones, amb els seus drets i la seva dignitat”.

 

Recorden que hi ha una sèrie de problemàtiques socials, com recordava el director de Justícia i Pau, “com és l’atur o el colapse dels serveis públics” que amb massa facilitat s’associen a la immigració. “La immigració el que fa és posar de manifest aquestes mancances, posar-les més sobre la taula” en paraules d’Eduard Ibáñez.

 

Les entitats es mostren preocupades per una tendència “cap a l’enduriment del control de les fronteres i la seguretat, que és obsessiva” diu el manifest. “Creiem necessari -continua- en benefici del conjunt de la societat, una política que tingui com a veritable prioritat, més enllà de la retòrica, el respecte dels drets humans, la prevenció de la guetització, la promoció de la integració i la cohesió social, dedicant-hi els recursos econòmics necessaris”.

 

Per últim, les entitats fan una crida al “respecte íntegre dels drets fonamentals de tota persona, sigui quin sigui el seu origen”. En especial, pel que fa a la llibertat religiosa, es mostren “molt sensibles” a aquest tema, “el dret a manifestar públicament les pròpies creences, com també a exercir amb llibertat i en condicions dignes les pràctiques corresponents a les diferents tradicions”.

 

En relació a aquest tema, el director de JiP, a títol personal, s’ha mostrat favorable en general a la futura llei de llocs de culte, però veu alguns perills per la seva excessiva generalitat, ja que això comportaria la necessitat per part del govern d’escriure un reglament per concretar, amb el perill que esdevingui massa rígid, “que faci gairebé impossible poder tenir un lloc de culte”.

 

En la seva opinió, no tindria gaire sentit tampoc voler demanar llicències a centres que estan ja en funcionament, molts d’ells des de fa segles, com pretén la futura llei.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>