Eren pocs i…

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.Mso…

Forum Libertas

Em referia en el meu comentari anterior a la persecució a la que es volia sotmetre als immigrants en alguns municipis. Citava concretament la de L’Hospitalet, on l’alcaldessa havia manifestat la seva intenció de què les persones que siguin multades per beure al carrer o molestar en la seva escala no es poden establir ni reagrupar la seva família. Subratllava que aquest tipus d’iniciativa trencava amb els fonaments jurídics arrelats a partir de la tradició cristiana, que ha anat establint progressivament el criteri que ha d’haver un marge entre la pena que s’imposi i la falta que es cometi. També deia que això significava un avenç en relació amb el "ull per ull i dent per dent" bíblic, que va establir l’estricta linealitat entre infracció i sanció. Amb la mesura que vol adoptar, l’alcaldessa de L’Hospitalet retrocedia a un passat encara llunyà quan la pena es contemplava com escarment i per aquesta raó era desmesurada.

Però la cosa és encara més greu atesa la declaració que ha fet Sánchez Camacho, la dirigent del Partit Popular a Catalunya. Ja no es tracta de què alguns ajuntaments intentin passar-se de rosca, sinó que és el Partit Popular en pes el que impulsa la presentació de mocions en tots els governs municipals, perquè es denegui la legalització per arrelament social i la reagrupació familiar als immigrants que vulnerin les ordenances municipals de civisme. I no content amb això persegueix que sigui el Partit Popular d’Espanya qui presenti aquesta qüestió per introduir-la al reglament de la Llei d’Estrangeria. És una brutalitat. Anys de permanència al país, o un dret tan humà com la reagrupació familiar, és a dir, situacions previstes per les lleis, haurien de quedar sense efecte segons Sánchez Camacho i el PP de Catalunya per una simple infracció municipal.

Seria la primera vegada que es produiria un disbarat d’aquesta magnitud, una simple vulneració administrativa tindria l’efecte propi d’un delicte greu, perquè d’aquesta mena seria la sanció que s’aplicaria. Amb l’agreujant que ni tots els ajuntaments tenen ordenances de civisme, ni aquestes constitueixen alguna cosa homogènia, és a dir, el càstig, perquè d’això es tracta, als immigrants es produiria a més en el marc del cantonalisme més desaforat. En el fons és ressuscitar aquella tirada de la CNT on cada ajuntament era l’Estat. Amb aquest enfocament, la dispersió seria total, i drets estatals serien alterats per decisions locals. No deixa de ser una paradoxa que el PP, tan preocupat perquè no es produeixin diferències normatives entre comunitats autònomes, vulgui provocar-les ara en un àmbit tan atomitzat com el municipal, i en una qüestió que afecta els drets personals. Està bé vetllar perquè la immigració s’integri al país i en el respecte a les seves lleis i normes. Està bé lluitar contra la immigració il·legal, però això que proposa el PP de Catalunya no té res a veure amb tot això; és un acte repressiu pur i dur, impropi d’un Estat de Dret, perquè mai un acte administratiu pot significar la violació de drets propis de la persona.

La cancellera Merkel deia que a Alemanya no hi ha massa Islam, sinó poc Cristianisme. Si es substitueix l’Islam pels immigrants la frase serveix per aplicar-la a qui pensa com el PP de Catalunya o l’alcaldessa socialista de L’Hospitalet.

Josep Miró i Ardèvol, president d’E-Cristians i membre del Consell Pontifici pels Laics

Hazte socio

También te puede gustar