Escola de Pregària per a joves: Missa de fi de curs

El dijous 17 de juliol a les 20h. començà l’eucaristia de d’acció de gràcies, com a fi de curs, que la Delegac…

El dijous 17 de juliol a les 20h. començà l’eucaristia de d’acció de gràcies, com a fi de curs, que la Delegació diocesana de Pastoral de Joventut, havia convocat dins el marc de l’Escola de Pregària per a joves a la S.E. Catedral. Molts joves, entre ells un grup de pluridiscapacitats, es feren presents a la celebració. També un bon nombre de seminaristes.

L’eucaristia, a la capella del Santíssim, s’inicià amb una monició que presentà l’agraïment dels joves per el curs acabat i per tants actes significatius viscuts o propers: Aplec de l’Esperit, Taize, Jornada Mundial de la Joventut i la rebuda de la Creu dels Joves a Barcelona , les peregrinacions a Santiago de Compostela, també la propera visita del Sant Pare, Benet XVI, a Barcelona per a la dedicació de la Sagrada Familia.
Presidí l’eucaristia el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach i concelebraren mossén Toni Roman, Delegat diocesà de Pastoral de Joventut; mossén Josep Maria Turull, Rector del Seminari i Delegat diocesà de Pastoral Vocacional; mossén David Alvarez, Responsable del Seminari Menor; mossén Alfred Sabater, Secretari particular del Sr. Cardenal, i hi exercí també el seu ministeri diaconal mossén Jordi Albert Garrofé.
El cardenal en la seva homilia demanà als joves un “veritable esperit de pregària: encara que costi, encara que sovint sembli que no tingui sentit; estar-se davant del Senyor, en el silenci, donant-se, és estimar, és posar-se en mans d’aquell que ens estima, i, malgrat que la pregària no sempre és fàcil -sovint és eixuta- ser fidels a aquesta és ser fidels a l’amor”. El Sr. Cardenal en la seva homilia desgranà el sentit de la pregària del Pare Nostre que havia estat proclamada en la lectura evangèlica.
En la pregària dels fidels es tingué especialment presents els qui pateixen, els qui cerquen i els joves i les seves necessitats i s’encomanaren al bon Déu totes les activitats estiuenques de la Pastoral de la joventut.
Abans de la benedicció, el cardenal repartí als presents el “Missatge dels nostres bisbes als joves” (missatge que fou lliurat per l’episcopat als joves present al proppassat Aplec de l’Esperit).
L’Eucaristia finalitzà, precisament, amb el cantdel Himne de l’Aplec de l’Esperit: la seva lletra diu “ell serà amb nosaltres cada dia”. Aquest ha estat precisament el lema que ha presidit enguany les jornades de l’Escola de Pregària per a Joves a la S.E. Catedral.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>