Església, un subtil aire de desvinculació?

Segueix-me a Twitter: @jmiroardevol Atenent a moltes de les homilies que es produeixen els diumenges, es percep la gairebé desaparició…

Forum Libertas

Segueix-me a Twitter: @jmiroardevol


Atenent a moltes de les homilies que es produeixen els diumenges, es percep la gairebé desaparició d’algunes idees fortes del cristianisme. Potser una de les més cridaneres entre les abandonades és la de l’Aliança. L’Aliança de Déu amb Abraham i els seus successors és renovada per Jesucrist en una dimensió catòlica, és a dir universal.

Els que creiem que el poble de Déu està unit a Ell per l’Aliança, hem de preguntar-nos avui si aquest concepte té algun sentit real, pràctic, si porta aparellats algun tipus d’actitud i comportament, d’un estil de vida. Aquesta és una pregunta necessària perquè, al costat de la desaparició no completa però sí molt substantiva del concepte d’Aliança en la predicació, es dóna amb molta força el tractament individual de la prèdica. Cada vegada més el sacerdot planteja la seva homilia en termes personals, individuals, fins a l’extrem que en alguns casos -només en alguns- la paraula del sacerdot s’assembla o s’acosta molt a un manual d’autoajuda. La dimensió del vincle que uneix a tots els creients i que li dóna consistència i sentit, perquè el catòlic aïllat no existeix, tendeix a esvair-se en el nou relat.

La qüestió de fons és si vivim aquesta dimensió de l’Aliança en les nostres vides, en les nostres famílies, si veiem en el Poble de Déu la nostra pàtria, és a dir la pertinença a la Ciutat de Déu o per contra s’anteposen altres criteris, altres sentiments . Perquè, de ser afirmativa la qüestió, hauríem de veure a tots els altres cristians com compatriotes i això no sembla que sigui una realitat.

Josep Miró i Ardèvol, president d’E-Cristians i membre del Consell Pontifici per als Laics

Hazte socio

También te puede gustar