Estiu solidari: El carisma missioner dels joves viatja als països del sud

Durant aquests mesos d’estiu, un grup de joves de les Províncies dels Salesians i de les Filles de Maria Auxiliadora amb seu a Barcelona participaran …

Durant aquests mesos d’estiu, un grup de joves de les Províncies dels Salesians i de les Filles de Maria Auxiliadora amb seu a Barcelona participaran com a voluntaris a països de l’Àfrica (Costa d’Ivori, El Marroc i Etiòpia) i d’Amèrica (Perú).

 

Tots ells són enviats per l’ONG “VOLS – Voluntariat Solidari” per al desenvolupament, vinculada a la Família Salesiana de Barcelona. Aquesta organització, des de fa quinze anys intenta promoure l’educació per al desenvolupament i la sensibilització d’infants i joves en els països del sud, de manera especial, a Àfrica i Amèrica Llatina

 

Tot això es porta a terme, entre altres formes, donant suport a projectes concrets en països del sud i promovent campanyes educatives entre els infants, adolescents i joves del nostre territori. Una d’aquestes activitats que també es porta a terme cada any és l’experiència de voluntariat internacional en països del Sud.

 

Carisma missioner dels joves

 

El passat diumenge, 17 de juny, en el Santuari Maria Auxiliadora i de San Josep (Salesians – Rocafort) la Família Salesiana i VOLS van celebrar l’enviament d’uns 50 voluntàries i voluntaris que realitzaran experiències de voluntariat al Perú, Costa d’Ivori, Etiòpia, Mali i El Marroc.

 

Unes d’aquestes experiències de voluntariat són de llarga durada (Marta i Amparo), que després de passar algun estiu a missions, marxen ara per un any a l’Àfrica, concretament a Mali i Etiòpia. O voluntariat de curta durada: vint-i-tres persones participaran aquest estiu en projectes que es porten a terme en aquests països, col·laborant amb diverses cases llar i treballant amb nois del carrer, etc…

 

Un altre grup de cinc persones arribaran a Costa d’Ivori i quatre més a Etiòpia, on col·laboraran en les activitats d’estiu que les obres salesianes d’Abidjan, Duékoué i Zway duen endavant durant aquests mesos.

Finalment, disset més (joves de 18 a 21 anys i acompanyants) aniran al Marroc durant quinze dies del mes de juliol per a portar a terme la seva experiència de camp de treball en tres centres socials i educatius de la ciutat de Tànger, participant també en diverses trobades formatives i visites a persones i projectes d’aquesta ciutat del nord del Marroc. Aquest grup també coneixerà l’única obra que els salesians tenen al Marroc, concretament en la ciutat de Kenitra.

Aquestes experiències, per a les quals s’han preparat durant tot el curs, s’han realitzat sota el lema: “Solidaritat. Treu-li punta”. I, una vegada més, han mostrat que en els nostres dies hi ha en la nostra societat i en els nostres ambients molts joves amatents a lliurar-se gratuïtament als altres, seguint el carisma missioner de Don Bosco i Mare Mazzarello.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>