Èxit vocacional a Terrassa: entren 11 nous seminaristes aquest curs

El bisbe de Terrassa, Josep Ángel Sáiz, ha inaugurat aquest dimecres 15 d’octubre el nou curs al Seminari Diocesà de Terrassa -constituït a Valldoreix…

El bisbe de Terrassa, Josep Ángel Sáiz, ha inaugurat aquest dimecres 15 d’octubre el nou curs al Seminari Diocesà de Terrassa -constituït a Valldoreix l’any 2006- amb 11 nous seminaristes, que, units als que ja s’hi preparaven per al sacerdoci en aquest centre, formen una comunitat de 31 seminaristes majors.

A la resta de Catalunya, els seminaris, tot i estar ubicats en edificis més antics i més grans, no arriben a aquestes xifres. El Seminari Conciliar de Barcelona, que aplega els seminaristes de les diòcesis de Barcelona i de Sant Feliu de Llobregat, ha enregistrat 7 nous ingressos i compta amb un total de 35 seminaristes. Al Seminari de Tortosa hi estudien 3 seminaristes.

Al Seminari Interdiocesà, que acull a Barcelona els seminaristes de Tarragona, Girona, Urgell, Vic, Solsona i Lleida, han entrat aquest curs 7 nous seminaristes, que, amb els dels altres cursos, arriben a 20 seminaristes.

Crisi de vocacions al sacerdoci, al matrimoni i a la vida contemplativa

El rector de l’Interdiocesà, Norbert Miracle, considera que el descens de vocacions dels darrers anys va en consonància amb el descens de la pràctica religiosa i del nivell de fe a Catalunya.

No hi ha un descens o una crisi específica de vocacions al ministeri sacerdotal, sinó una crisi de vida cristiana, que també afecta a les vocacions matrimonials, a la vida contemplativa,…”, ha declarat a ForumLibertas.

Caiguda en picat del nombre de seminaristes bascos

El País Basc és una altra zona amb un descens notable de vocacions. L’any 1966, a Bilbao hi havia 537 candidats al sacerdoci; a Vitòria, 403, i a San Sebastià, 453. Actualment, només en queden 4 seminaristes a tot el País Basc: tres a Bilbao i un a Vitòria.

Juan Maria Uriarte , bisbe de San Sebastià, on aquest curs no hi ha cap seminarista, considera el radicalisme polític dels joves bascos una de les causes principals del descens de seminaristes.

“El radicalisme polític, en molts joves, ha transferit als valors de la pàtria la devoció absoluta que només Déu mereix”, ha declarat a la revista Vida Nueva. El bisbe també considera que ha influït en el descens la “irrupció massiva de la nova sensibilitat cultural, sobretot juvenil”.

La situació del País Basc, però, és molt diferent a la de casa nostra, en opinió de Miracle. “Penso que les qüestions polítiques no han incidit decissivament en el descens de vocacions a Catalunya –ha dit-. Al País Basc potser sí, però no es pot traspassar a la situació nostra”.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>