‘Forum Universitas’, un espai d’opinió, diàleg i reflexió

El dimarts dia 27 de maig va tenir lloc a l’Hotel SERHS CAMPUS Vila Universitària (Campus UAB) de Cerdanyola del Vallès la presentació de Forum Univer…

El dimarts dia 27 de maig va tenir lloc a l’Hotel SERHS CAMPUS Vila Universitària (Campus UAB) de Cerdanyola del Vallès la presentació de Forum Universitas, una revista digital que es defineix com un espai d’opinió, diàleg i reflexió on totes les veus puguin expressar-se amb rigor i respecte.

 

La revista Forum Universitas, que anirà enriquint els seus continguts setmanalment, s’emmarca entre un dels projectes més innovadors de la Delegació Episcopal de Pastoral Universitària i Món de la Cultura.

 

Aquest mitjà de comunicació digital neix amb l’ambició de fer-se un lloc en el món universitari, presentant-se com una nova alternativa als mitjans de comunicació tradicionals.

 

L’acte estigué presidit per Monsenyor Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, acompanyat per Mn. Antoni Deulofeu, Delegat Episcopal de Pastoral Universitària, la Sra. Teresa Giménez, directora de la nova revista digital, la Sra. Roser Àlvarez, responsable del CCU Cerdanyola i el Sr. Vicenç Guerrero gerent de la revista. Conduïren l’acte els periodistes Vicenç Morando i la Gna. Pilar Adín.

 

L’acte s’inicià a les 12 del migdia amb la presentació a càrrec del Sr. Bisbe. Seguidament es visionà la presentació del projecte concret i pronuncià una conferència Mn. Manuel Simó, periodista, sobre la importància dels mitjans digitals en la comunicació que portà per títol: Alternatives de comunicació amb les tecnologies avançades. Després de fer una anàlisi de la situació actual i les seves perspectives, conclogué:

 

“Com i per a què utilitzarem les tecnologies? Si la tecnologia és part de l’existència humana només trobarà la seva veritable raó de ser posant-se al servei de la persona humana. La intel·ligència distribuïda és l’objectiu científic de les tecnologies avançades en el món de la comunicació, i d’aquesta manera seran, alhora, un gran instrument d’eliminació de desigualtats socials. Una altra comunicació serà realment possible, com volen aconseguir, de ben segur, els promotors de la iniciativa que avui es presenta aquí.”

 

La Delegació Episcopal de Pastoral Universitària i Món de la Cultura va ser creada pel bisbe de Terrassa el mes de setembre de l’any passat i Mn. Antoni Deulofeu n’és el delegat. Al llarg d’aquest primer curs ha treballat per organitzar i estructurar la delegació, atenent especialment al món universitari i vetllant per la potenciació de les tradicions culturals.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>