Franciscans de la Cruz Blanca d’Urgell, 30 anys amb els discapacitats

Porten 30 anys a la diòcesi d’Urgell dedicant el seu temps a l’atenció als discapacitats. El passat dimecres, 13 de juny, van celebrar aquest aniversa…

Porten 30 anys a la diòcesi d’Urgell dedicant el seu temps a l’atenció als discapacitats. El passat dimecres, 13 de juny, van celebrar aquest aniversari en la festivitat de Sant Antoni de Pàdua al Castell del Remei, en la que va participar el cardenal Amigo, Arquebisbe de Sevilla, proper a aquesta congregació.

 

El dia de la festa del gran doctor franciscà, el Castell del Remei, al municipi de Penelles, va acollir la celebració dels 30 anys de la vinguda dels Germans Franciscans de la Creu Blanca al Bisbat d’Urgell.

 

Fa tres dècades, el fundador, Gmà. Isidoro, va venir a Urgell a instàncies de Mons. Joan Martí Alanis per treballar al servei dels infants i joves discapacitats i malalts. I aquí hi han tingut el postulantat i el noviciat durant molts anys. Actualment hi ha el postulantat i el noviciat està a Sevilla.

 

Protector dels Germans

 

L’eucaristia de dimecres va ser presidida pel cardenal-arquebisbe de Sevilla, Carlos Amigo Vallejo, gran protector dels Germans i que va erigir la Congregació a Tànger quan ell n’era Arquebisbe.

 

En l’acte va participar el Bisbe d’Urgell Joan-Enric Vives, així com l’actual germà general de l’orde i una gran quantitat de germans. També un germà carnal del germà Isidoro, carmelita a Gijón (Oviedo).

 

Hi eren els malalts i les seves famílies, així com una gran representació dels preveres col·laboradors de la Llar Santa Anna i dels voluntaris que col·laboren amb el Castell del Remei i amb la Residència que gestionen els Germans a Mollerussa. Aquest grup de voluntaris és molt gran; actualment són més de 600 persones.

 

El Cardenal Amigo va ressaltar que en aquesta obra envers els més pobres començada a Tànger i a Ceuta, hi brilla l’amor de Déu, que impulsà a venir al Castell el germà Isidoro i continua donant la força i l’impuls per a estimar sense mesura. Citant Sant Agustí va recordar que “la mesura de l’amor és estimar sense mesura”.

 

Artículos relacionados:

 

Cobrarás un sueldo por cuidar a tus enfermos… pero ¿los jubilados también?

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>