Gent de Càritas, aquest si és un bon programa

Crec que hi ha un consens general en la societat sobre l’escassa capacitat del Govern espanyol i la majoria dels governs autonòmics per afronta…

Crec que hi ha un consens general en la societat sobre l’escassa capacitat del Govern espanyol i la majoria dels governs autonòmics per afrontar la crisi més enllà de la comptabilitat macroeconòmica, és a dir situant el subjecte real de la mateixa, les persones, en primer pla. Tampoc el PSOE sembla molt més inspirat, més enllà d’algunes mesures "perdigonada". I el de Podem resulta frustrant, per no dir una altra cosa. El primer que ha dit el portaveu de la primera executiva del nou partit, sorgit del seu congrés constituent, és que van a partir de zero, i encarregar uns "programes de xoc" a uns pocs professors universitaris. És a dir que van arreglar el país però no saben bé com, més enllà de substituir els que manen.

A Catalunya, CDC, que governa, i ERC, primer partit de l’oposició, sostenen que amb la independència tot serà millor i es podran resoldre els problemes. La veritat, això no és dir molt, sobretot quan es governa un pressupost de 23.608.000 d’euros d’ingressos.

Tot això contrasta amb la claredat d’idees manifestada pel director de Càritas Barcelona que, en una recent intervenció, demanava un política més propera als ciutadans i assenyalava uns punts molt concrets d’acció:

· Un gran acord entre governs i societat, una gran concertació per establir una sortida de les crisis que atengui les necessitats socials.

· No es tracta només de reactivar el mercat laboral perquè avui per desgràcia una feina no és garantia per sortir de la pobresa. Un precisió que és obligada i gens atesa fins ara.

· La reducció de la desigualtat, molt superior a la d’altres països europeus.

· Grups de treball per examinar i rectificar allò que s’ha fet malament en el sector financer, en la política d’habitatge, i en el malbaratament en infraestructures.

· L’establiment d’una renda mínima de ciutadania.

L’aplicació d’aquestes mesures, o d’una bona part d’elles, faria alguna cosa molt decisiva: solucionaria necessitats i crearia esperança, que és precisament el que avui ha de caracteritzar una bona política.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>