Impuls al “Camí de Sant Jaume” des del “finis-terrae” nordoriental de la Península

La Generalitat ha començat a recuperar el tram principal del “Camí de Sant Jaume” a Catalunya, que comença a l’Empordà, concretament a Sant Pere de Ro…

La Generalitat ha començat a recuperar el tram principal del “Camí de Sant Jaume” a Catalunya, que comença a l’Empordà, concretament a Sant Pere de Rodes –el “finis-terrae” nordoriental de la Península Ibérica- i la Junquera, i travessa tota Catalunya, des de les comarques de Girona fins a limitar amb la Franja, a l’Aragó.

 

La primera actuació del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha estat l’arranjament del camí que va des de Montserrat fins a la localitat d’Alcarràs, un tram d’una longitud de 140 quilòmetres que es poden fer en 5 etapes, d’uns 25 o 30 quilòmetres diaris.

 

Turisme de Catalunya presenta el tram arranjat a Madrid

 

Amb l’objectiu de donar valor turístic a ciutats, llocs i comarques interiors poc conegudes malgrat el seu patrimoni monumental i cultural de primer nivell, s’han instal·lat prop de 550 elements de senyalització, la qual cosa ha suposat una inversió de 76.000 euros, segons ha informat Turisme de Catalunya a una roda de premsa celebrada aquest dimecres 15 d’octubre al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

 

La Direcció General de Turisme aposta pel “Camí de Sant Jaume” per “la importància que han adquirit els camins jacobeus, que resulten ser un dels grans itineraris culturals més transitats del món, i s’han convertit en un fenomen social que milers de persones recorren cada any”.

 

A Catalunya, el “Camí de Sant Jaume” també és un èxit: un 10% dels pelegrins que arriben cada any a Santiago de Compostela provenen de Catalunya, que, a més, compta amb una vintena d’associacions d’amics del “Camí de Sant Jaume” que s’encarreguen de conservar trams, editar guies i atendre els peregrins per terres catalanes.


Articles relacionats:

Las 7 maravillas de la historia catalana: medievales y modernismo

http://www.forumlibertas.com/frontend/forumlibertas/noticia.php?id_noticia=8877

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>