IX Jornades Interdiocesanes de Catequesi

Amb el títol ‘Esdevenir cristià. Pedagogia de la Iniciació Cristiana’ han tingut lloc les tradicionals Jornades que e…

Amb el títol ‘Esdevenir cristià. Pedagogia de la Iniciació Cristiana’ han tingut lloc les tradicionals Jornades que el SIC organitza per a responsables de la catequesi en les nostres diòcesis.

Al voltant d’un centenar de catequistes ens vam trobar en el Seminari Conciliar de Barcelona.
En un primer moment, mosén Joan M. Amich, delegat del Catecumenat de Girona i responsable dels materials que acompanyen al Catecisme Jesús és el Senyor, va presentar el quadern i la guia per al segon any de catequesi d’infants.
La primera ponència la va pronunciar D. Gabriel Amengual, capellà i catedràtic de Filosofia a la Universitat de les Illes Balears. Amb el títol ‘Oportunitats per a l’evangelització en la nostra societat’, ens va obrir els ulls per a veure en els signes dels temps oportunitats per a evangelitzar en la nostra societat.
Monsenyor Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, ens va ajudar a trobar ‘les claus pastorals del catecumenat’.
En la tercera ponència, mosén Antoni Elvira, delegat de catequesi del bisbat d’Urgell, ens va presentar què vol dir avui‘El primer anunci de l’Evangeli’.
Com especialista en el tema hem tingut al professor d’Iniciació Cristiana de la Universitat Pontificia Salesiana de Roma, D. Ubaldo Montisci.En vàries conferencies va desenvolupar el tema de ‘la pedagogia de la iniciació cristiana’. D. Ubaldo, finalment, ens va presentar les experiències de la iniciació cristiana més significatives a Itàlia.
Com cada any, aquestes Jornades són un bon moment de trobada i reflexió per al grup de responsables i catequistes que són fidels a la convocatòria del SIC.
[Ricard Mateo, delegat de catequesi de la diòcesi d’Eivissa]
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>