‘Jesús de Natzaret’ en català: Presentació del llibre del Papa a la Facultat de Teologia

La Facultat de Teologia de Catalunya va acollir aquest dimecres, 7 de novembre, l’acte de presentació de la versió catalana del llibre de Benet XVI, J…

La Facultat de Teologia de Catalunya va acollir aquest dimecres, 7 de novembre, l’acte de presentació de la versió catalana del llibre de Benet XVI, Jesús de Natzaret, amb la participació de tres destacats teòlegs.

 

L’acte, organitzat conjuntament per l’Arquebisbat de Barcelona i l’Editorial Claret, el va presidir l’arquebisbe de Barcelona i cardenal electe, Lluís Martínez Sistach.

 

El P. Màxim Muñoz, provincial dels Claretians de Catalunya, parlà en representació de l’Editorial Claret. “Els ciutadans de parla catalana bé es mereixen llegir en la seva llengua aquesta obra tan important, i fer-ho en una edició de qualitat com és la que hem intentat fer”, va dir.

 

“L’editorial no només s’ha compromès a fer una edició acurada del llibre de Benet XVI, sinó també a fer-ne una bona distribució de forma que es pugui trobar a tot arreu, i una bona publicitat, que inviti a comprar-lo i sobretot a llegir-lo, que d’això és tracta”, explicà.

 

Seguidament varen intervenir tres destacats teòlegs, donant-se la circumstància que tots tres han escrit llibres sobre la figura de Jesucrist.

 

El doctor Armand Puig i Tàrrech, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, va dir del llibre que és “una bellíssima meditació teològica sobre la figura de Jesucrist, Senyor i Salvador, sòlidament arrelada en els quatre camins d’accés a ell, que són els quatre evangelis canònics”.

 

A continuació parlà el doctor Josep M. Rovira Belloso, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya. “Un Papa que és teòleg ha escrit un llibre sobre Jesucrist. Que potser no li toca?, va dir.

 

“El successor de Pere pren un temps per enfortir-nos en la fe en Jesucrist. Ara, en el món secular i plural, no hi és la cobertura d’una cultura teista, i tenim necessitat d’anar al centre de la fe que és Crist. Per això el Papa ha volgut enllestir un llibre que ens ofereix el rostre autèntic de Jesús. Ha volgut fer això abans que molts altres treballs que l’esperaven al seu despatx”, va afegir.

 

Seguidament parlà el Dr. Olegario González de Cardedal, que en una exposició sintètica, analitzà l’autor, el context, el contingut, la significació i els límits de l’obra de Benet XVI. Indicà que el llibre ha estat precedit d’un llarg camí en la vida de Joseph Ratzinger i que és com el seu testimoni-testament. I va recomanar la lectura d’aquesta obra, per a la qual l’autor espera empatia i crítica, recordant que no és un acte de magisteri pontifici, sinó l’obra d’un acreditat teòleg.

 

Va cloure l’acte l’arquebisbe de Barcelona remarcant que el desig de tot teòleg i de tot sacerdot escriptor és escriure un llibre sobre Jesucrist, i que Benet XVI ho volia fer abans de ser cridat al papat. Malgrat tot ho ha fet en aquest primer volum i en el que ja està treballant.

 

Després de remarcar la intenció pastoral de l’obra de Benet XVI, l’arquebisbe de Barcelona va afegir: “Faig una invitació molt especial a tots els diocesans a llegir aquest llibre, que té una lectura fàcil, és riquíssim de contingut i ajudarà a conèixer, estimar i imitar més i més Jesús, i en això consisteix la vida cristiana. Aquest és un bon obsequi que podem fer a les persones estimades”.

 

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>