La comunitat de Sant Egidi celebrarà a la capital catalana la Trobada per la Pau

Hi acudiran des de ministres del Vaticà fins a representants de setze països musulmans, a més d’alguns presidents estatals i dos mi…

Forum Libertas

Hi acudiran des de ministres del Vaticà fins a representants de setze països musulmans, a més d’alguns presidents estatals i dos ministres d’Israel i Palestina. La intenció és, segons Mario Marazziti, portaveu de la comunitat de Sant Egidi, un cercle de laics de vocació ecumènica, “tancar la dècada del terrorisme, de la confrontació i de la gran crisi moral, social i econòmica” i obrir un nou decenni marcat “pel diàleg”, en què “les religions puguin tenir un paper, juntament amb el món laic i l’econòmic”.

Ciutat privilegiada
Segons Marazziti, que ahir va presentar la cita a la premsa estrangera acreditada a Roma, la capital del món catòlic, la tria de la ciutat no és cap casualitat. “Barcelona és un punt privilegiat per analitzar la crisi i la sortida que cal donar-hi”, va dir. D’una banda, l’economia espanyola ha viscut un gran creixement els darrers anys, truncat per una crisi aguda. I l’important creixement de la immigració, “un motor de desenvolupament”, també mostra com “un procés accelerat pot provocar conflictes socials als quals cal donar resposta”. La trobada, la 24a organitzada per Sant Egidi, es titula, precisament, Viure junts en un temps de crisi. L’altre punt fort de Barcelona és la importància de la comunitat de Sant Egidi a la ciutat i l’entusiasme de l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, per acollir la cita.
Santa Maria del Mar
La trobada arrencarà amb una missa a Santa Maria del Mar, seguida d’una assemblea en què intervindran el cardenal Lluís Martínez Sistach; el president català, José Montilla; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega; la presidenta d’Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, i els presidents de la Unió Africana, Xipre i Montenegro. També hi intervindran, entre d’altres, el rabí en cap d’Israel, Yona Metzger; el ministre vaticà de Justícia i Pau, Peter Turkson, i el ministre egipci d’Afers Religiosos, Mahmud Zakzuk. Seguiran dues jornades amb trenta taules rodones, en què intervindran des del president Jordi Pujol fins al degà de la Facultat de Teologia de Catalunya el Dr. Armand Puig o Francesc Torralba i diversos bisbes catalans, així com representants del Banc Mundial o líders de les principals religions del món. El prestigi de Sant Egidi per acostar escenaris conflictius permetrà una trobada entre un ministre israelià i un de palestí, entre d’altres.
Hazte socio

También te puede gustar