La cripta de la Colònia Güell celebra el centenari de l’inici de les obres

Aquest dissabte 3 d’octubre es commemoren cent anys de la col·locació i benedicció de la primera pedra de la cripta de la Colònia Güell , de l’arquite…

Aquest dissabte 3 d’octubre es commemoren cent anys de la col·locació i benedicció de la primera pedra de la cripta de la Colònia Güell , de l’arquitecte Antoni Gaudí. Amb aquest motiu, es col·locarà una placa commemorativa del centenari, en el marc d’un acte públic, i a les set de la tarda hi haurà un concert del Cor Madrigal a l’interior de la cripta.

El dia següent, diumenge  la cripta acollirà una Missa presidida pel bisbe de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, a què pertany el temple, amb l’assistència de Maria Dolors Pueyo, alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, terme municipal on s’inscriu la Parroquia del Sagrat Cor, coneguda com a “cripta de la Colonia Güell”.

La primera pedra de la cripta es va col·locar el dia 4 d’octubre de 1908 amb la presència de l’aleshores arquebisbe de Barcelona Salvador Casañas i Pagès, el sacerdot Gaspar Villarrubias, el comte Güell i la seva família i els habitants de la Colònia.

La cripta està inclosa a la llista de bens Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de 2005, i ha sobreviscut a revolucions, guerres i crisis econòmiques gràcies als seus preveres i a l’amor dels habitants de la colònia que han sapigut conservar-la.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>