La mostra de Josep Obiols a Montserrat, prorrogada fins l’1 de novembre

La mostra Josep Obiols, pintor de Montserrat es podrà visitar fins el diumenge 1 de novembre a la Sala Daura del Museu de Montserrat, una setma…

La mostra Josep Obiols, pintor de Montserrat es podrà visitar fins el diumenge 1 de novembre a la Sala Daura del Museu de Montserrat, una setmana més tard del que estava previst. El motiu d’aquesta pròrroga és la darrera onada de peticions de visita comentada a la mostra, que es complementa amb la visita a la Sagristia de la Basílica –on hi ha la pintura mural original d’una part de l’exposició-. Les sol·licituds de visita, que es poden fer per mitjà de la pàgina web www.montserratvisita.cat o a través del telèfon 93 877 77 27, s’han incrementat en les darreres setmanes, la qual cosa ha obligat a la direcció del Museu de Montserrat a prorrogar-la del 25 d’octubre a l’1 de novembre.

Cal dir que aquesta exposició està tenint una valoració positiva per part del públic que la visita. I és que des del 25 de març es pot contemplar a la Sala Daura l’obra d’un dels representants més emblemàtics del noucentisme, el pintor, dibuixant i gravador Josep Obiols (Barcelona, 1894-1967). Obiols va estar treballant, entre 1944 i 1951, com a muralista a la Sagristia Nova de la basílica, al Cambril de la Mare de Déu, al Refetor del monestir i a la Sala de l’Abat Aureli. Aquesta és, segurament, l’etapa més rica en la seva pintura mural. Josep Obiols, pintor de Montserrat està comissariada per Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat.
L’exposició està formada per un centenar d’obres, entre dibuixos originals –esbossos i carbons previs als treballs finals, alguns propietat de la família Obiols-, maquetes –del Cambril de la Mare de Déu- i grans fotografies –dels frescos originals de les parets del monestir i de la Sagristia de la basílica-. Paral·lelament, l’exposició es complementa amb visites guiades –a càrrec del Departament Didàctic de Montserrat- a la Sagristia de la Basílica de Montserrat.
Una de les finalitats de les exposicions temporals que organitza el Museu de Montserrat és donar a conèixer el patrimoni artístic de l’abadia de Montserrat. Després de la guerra civil, l’abat Marcet i l’abat Aureli M. Escarré van emprendre una reforma i decoració del monestir per tal de posar-lo a l’alçada dels altres grans monestirs europeus, una tasca que ja havia començat l’abat Marcet en els anys 20. En aquesta etapa, la figura clau van ser l’abat Escarré i l’arquitecte Francesc Folguera. El gust i l’estil de les noves intervencions va ser el dels noucentistes supervivents de la guerra civil, entre els quals excel·lien els escultors Joan Rebull i Enric Monjo i, com a pintor, Josep Obiols.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>