La ruta de Sant Esteve

Sant Esteve fou un màrtir ple de fe i de l’Esperit Sant, el primer dels set diaca que els apòstolsvan triar com cooperadors del seu mini…

Sant Esteve fou un màrtir ple de fe i de l’Esperit Sant, el primer dels set diaca que els apòstolsvan triar com cooperadors del seu ministeri. També fou el primer dels deixebles del Senyor que vessà la seva sang a Jerusalem, donant testimoni de Crist Jesús afirmant que el veia assegut a la glòria a la dreta del Pare. El sant màrtir foulapidat mentre orava pels perseguidors al segle I. A la província de Barcelona es troben temples significatius de devoció a aquest sant.

Cervelló
Cervelló es troba a la comarca del Baix Llobregat, on trobem el temple modernista dedicat al sant. L’església de Sant Esteve és una construcció moderna del segle XIX, obra dels arquitectes Antoni Gallissà i Soqué, i Josep Font i Gumà.
Moja
En aquesta petita població de l’Alt Penedès es troba una de les joies del romànic del segle XI, la capella de Sant Esteve de Moja. La actual església parroquial fou erigida cap a finals del segle XIX està situada al costat de l’església romànica que es conserva sense gaires modificacions, el que la fa un dels pocs exemplars sencers d’arquitecturadel romànic català.
Rubió
A la comarca de l’Anoia trobem l’església de Sant Esteve de la Costa del Montseny. El temple data del segles XIII a XV, encara que sofrí transformacions al segle XVII i XVIII. Malgrat que l’església roman tancada, val la pena apropar-se per admirar l’arquitectura gòtica amb elements afegits durant el renaixement, el que dóna un exemple de com s’ampliaven els temples religiosos per poder respondre a les necessitats dels feligresos.
La Garriga
En aquest municipi el Vallès Oriental es troba l’església de Sant Esteve, també coneguda com La Doma, ja que quan fou donada al monestir de l’Estany el 1139 esdevingué domeria de la Garriga. El temple originalment romànic fou remodelat al segle XVI, pel que es també es poden apreciar elements del gòtic català. Dintre de La Doma es troba un magnífic retaule de Sant Esteve del segle XV.
Comarribar-hi:
De Cervelló a Moja:
N340/BV2119.
De Moja a Rubió:
BV2119/C15/A2 (sortida 545)/C1412/BV1037.
De Rubió a La Garriga:
BV1037/C1412/A2 (sortida 585)/A7/AP7 (sortida 14)/C17.

Hazte socio

También te puede gustar