La ruta de Sant Ignasi

La ruta de Sant Ignasi recrea el camí que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des de Loiola fins a la ciutat de Manresa….

La ruta de Sant Ignasi recrea el camí que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des de Loiola fins a la ciutat de Manresa. Aquesta ruta fou iniciativa de la Companyia de Jesús, un petit grup de laics i jesuïtes que volgueren oferir una experiència de peregrinació a homes i dones, seguint elprocés espiritual del sant. Aquí es presenta part de la ruta de Sant Ignasi, que es pot consultar completa awww.caminoignaciano.org, que travessa diferents poblacions de la província de Barcelona i també dóna l’oportunitat de visitar importants monuments d’interès històric i religiós.

La Basílica de Santa Maria d’Igualada
Igualada és la capital de la comarca de l’Anoia on diu la tradició que Sant Ignasi comprà roba que portà més endavant. La basílica de Santa Maria és un mostra de basílica d’estil renaixentista, projectada per l’arquitecte català Pere Blai el segle XVI.
A prop d’Igualada, a 15 km, trobem el poble de Rubió on es troba l’església de Santa Maria. El temple és característic ja és d’estil gòtic però conserva elements romànics, i conté el retaule de Santa Maria de Rubió, obra atribuïda a l’anomenat mestre de Rubió, és na de les peces pictòriques més importants del gòtic català.
El Monestir de la Mare de Déu de Montserrat a Monistrol de Montserrat
Elmonestir benedictí es troba a 450 metres d’altura a la muntanya de Montserrat, uns dels temples amb més visites de pelegrins de Catalunya. El conjunt monàstic, format per dos edificis: la basílica amb les dependències monacals i altres edificis destinats a atendre els pelegrins; també conté el Museu de Montserrat, obra de l’arquitecte català Josep Lluís Cadafalch, que allotja una important col·lecció d’obres d’art gòtic a més de obres de Greco, Monet i Picasso.
A 23 km del Monestir de Montserrat, desviat de la ruta de Sant Ignasi, es troba el poble d’Abrera amb l’església de Sant Pere, un temple d’origen romànic del segle XI, del qual es conserven els dos primers pisos del campanar.
Manresa
L’any 1602 aquesta ciutat ignasiana acollí els primers jesuïtes, des de llavors manté una presencia ignasiana constant amb l’arribada de peregrins ignasians. A la ciutat trobem diversos monuments històrics i religiosos significatius, comla basílica de Santa Maria de la Seu, un temple del romànic tardà i amb elements gòtics que conte el retaule del segle XIV de Sants Marc i Anià, d’Arnau Bassa. També es pot visitar el convent romànic de Santa Clara dels quals es conserven elements medievals aïllats i té una ala modernista obra de l’arquitecte Alexandre Soler i March.
Cova de Sant Ignasi
La ruta ignasiana acaba a la cova de Sant Ignasi a la ciutat de Manresa. La cova és una bauma natural damunt de la qual es troben els edificis de l’església barroca i l’edifici neoclàssic de la casa de formació de la Companyia de Jesús. A la cova es troba el retaule d’alabastre xe la segona meitat del segle XVI amb la representació de Sant Ignasi Penitent, obra dels manresans Joan i Francesc Grau.
Com arribar-hi:
D´Igualada a Montserrat:
A2 (sortida 570)/B111/BP1101/BP1103.
De Montserrat a Manresa:
BP1121/C55.

Hazte socio

También te puede gustar