La ruta de Sant Pere

Sant Pere, també conegut com Simeó, fou pescador i un dels dotze apòstols, deixebles de Jesús de Nazaret. Es també …

Sant Pere, també conegut com Simeó, fou pescador i un dels dotze apòstols, deixebles de Jesús de Nazaret. Es també anomenat “Príncep dels Apòstols”. L’Església Catòlica Romana el considera el primer Papa ja que Jesús li digué: “Tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i el poder de la Mort no prevaldrà contra ella”. Pere fou bisbe a Roma, i morí allà martiritzat sota el manament de Neron. Podem trobar temples dedicats a aquest sant a Barcelona província.

Barcelona
A la ciutat comtal de Barcelona es troba un temple dedicat a aquest sant, és l’església de Sant Pere de les Puel·les. Aquesta formava part d’un antic monestirfemení benedictí del segle X, que fou completament destruït al segle XIX. Encara que fou fortament modificada al segle XX amb motius de la seva restauració, encara es poden apreciar elements del romànic i gòtic.
Abrera
A poc més de 30 minuts es troba Abrera, al Baix Llobregat, on es pot visitar l’església romànica de Sant Pere, que encara que fou reconstruït després de la Guerra Civil, encara es conserven originals els dos primers pisos del campanar.
Vallès Occidental
Una altre església dedicada a Sant Pere la trobem a Montcada i Reixac. L’església de Sant Pere de Reixac fou l’antiga parròquia del poble, esmentada ja al segle X. A causa de les diversos modificacions que ha sofert al llarg de la història l’edifici resulta especialment característic perquè és un recull de diferents elements de diversos estils arquitectònics, des de elements del romànic i el gòtic, fins a elements del renaixement i el barroc. A més conté una de les talles romàniques de la Mare de Déu més antigues, datada del període de transició del segle XII al XIII.
A 24 km es troba la població de Rubí, l’església de Sant Pere fou la primera parròquia d’aquesta població que encara conserva elements arquitectònics romànics originals que foren reaprofitats per a les remodelacions posteriors al segleXIII.
Entre Montcada i Reixac i Rubí es troba l’església de Sant Pere d’Octàvia de l’antic claustre romànic del monestir benedictí de Sant Cugat al qual està adossat . L’església presenta característiques pròpies d’estil arquitectònic, ja que fou iniciada en estil romànic i acabada en estil gòtic.
A menys de 10km de Rubí, es troba la ciutat de Terrassa on es pot visitar el conjunt d’esglésies romàniques conegudes com les esglésies de Sant Pere. Les esglésies estan dedicades a diferents sants, el temple més gran està dedicat a Sant Pere, el que està situat al centre del recinte a Sant Miquel, i el que resta a Santa Maria.
Catedral de Sant Pere de Vic
És la catedral dedicada a Sant Pere per excel·lència, la primera catedral de Vic ja apareix documentada al segle VI, encara que l’edifici original era d’estil romànic aquest fou demolit per construir l’actual temple neoclàssic.
De Barcelona a Abrera:
A2 (sortida 582a).
D´Abrera a Montcada i Reixac:
A2 (sortida 585)/A7/AP7/C58.
De Montcada a Sant Cugat del Vallès:
C58/AP7.
De Sant Cugat a Rubi :
BP1503 (Ctra. de Rubi).
De Rubi a Terrassa:
C16 (sortida 21).
De Terrassa a Vic:
C16 (sortida 36a)/ C25/C154.

Hazte socio

También te puede gustar