L’Abat de Montserrat publica un llibre sobre Jesús “sense pretensions teològiques”

El P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler, acaba de publicar el llibre Kyrie! El rostre del Déu amor (Col·lecció Saurí de Publicacions de l’Abadia de M…

El P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler, acaba de publicar el llibre Kyrie! El rostre del Déu amor (Col·lecció Saurí de Publicacions de l’Abadia de Montserrat).

Aquest treball neix de la lectura de la Bíblia i pretén ser un testimoniatge “sense pretensions exegètiques ni teològiques, de l’amor entranyable de Déu”.

Kyrie! El rostre del Déu amor dóna una visió de Jesús tenint en compte la crítica moderna, però expressada en un llenguatge sapiencial que permet passar directament a la pregària.

El llibre està estructurat en nou capítols, que parteixen de l’Eternitat de la Paraula de Déu i que per l’Encarnació es fa un home que al llarg de la seva vida reflecteix uns trets característics: mostra que Déu és misericòrdia, actua amb plena llibertat i responsabilitat, instrueix un grup selecte, però al mateix temps el seu llenguatge està obert a tothom, mostra una coherència entre el que diu i el que fa.

Tot això el porta a la mort, que Ell assumeix amb plena responsabilitat, perquè correspon clarament al pla diví per a la salvació de tothom. La seva resurrecció és la confirmació que aquest “Home per als altres”, tenia raó i esdevé exemple de la nova Humanitat.

Un darrer capítol mostra com els sants, en la varietat de situacions humanes, són la prova que el missatge de Jesús té sentit.

El volum surt al carrer coincidint amb els 25 anys d’ordenació sacerdotal del P. Josep M. Soler i dins l’any jubilar amb motiu del 125è. aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de Montserrat com a Patrona del Principat i de les diòcesis catalanes.

També cal tenir en compte la coincidència que “aquesta aproximació a Jesucrist, com a rostre del Déu que és amor” apareix després que la primera encíclica del papa Benet XVI “ens hagi ajudat a aprofundir precisament que Déu és amor”.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>