‘L’alegria del sacerdoci’, nova carta pastoral del Bisbe de Terrassa

El motiu que ha mogut al bisbe de Terrassa a escriure aquest document ha estat doble: per una banda la celebració de l’Any Sacerdotal pro…

El motiu que ha mogut al bisbe de Terrassa a escriure aquest document ha estat doble: per una banda la celebració de l’Any Sacerdotal proclamat per Benet XVI coincidint amb el 150 aniversari del traspàs del Sant Rector d’Ars, i per l’altre la celebració de les noces de plata sacerdotals pel propi bisbe, que van tenir lloc el proppassat dia 15 de juliol. A més, monsenyor Saiz Meneses és President de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola.

El text pren com a fil conductor la cita bíblica de Mc 3,14: “En designà dotze, als quals donà el nom d’apòstols, perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar.” A partir de la reflexió sobre el text bíblic l’autor estructura la seva carta en tres parts.
En primer lloc La Crida de Jesús, on analitza la vocació cristiana en general i la crida al sacerdoci, tot dedicant un apartat a la pastoral vocacional en el moment actual. En segon lloc Perquè estiguessin amb Ell, on reflexiona sobre la formació sacerdotal i els diversos àmbits, factors i protagonistes que intervenen en la formació sacerdotal, dedicant-hi la part final a la consideració sobre l’amistat i la intimitat amb el Senyor a partir dels consells evangèlics. Finalment, el capítol La missió pren com a model Sant Joan Maria Vianney subratllant tres característiques del seu sacerdoci i assenyalant d’aquesta manera tres prioritats sobre la missió del prevere en el moment actual: el zel evangelitzador, la centralitat de l’Eucaristia i ser pare dels pobres.
Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>