Les llars infantils laborals es manifesten per la seva supervivencia

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) va convocar a Barcelona –amb el suport de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya- u…

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) va convocar a Barcelona –amb el suport de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya- una concentració a la plaça Sant Jaume per demanar que no es suprimeixin les subvencions que, durant els últims trenta anys, han rebut les llars infantils laborals catalanes de mans del Departament de Treball.

Segons informa Flama.info, la supressió de fons públics ha provocat que molts d’aquests centres hagin hagut de retallar plantilla i que alguns es plantegin tancar. "I no podem apujar les quotes, perquè l’atur i la crisi collen molt les famílies que recorren a nosaltres", lamenten els directors de les llars afectades.
Les llars infantils laborals, que van néixer durant la Transició en entorns socials i econòmics desfavorits per facilitar l’atenció educativa als fills i filles de les dones treballadores, havien rebut subvencions de l’Administració des del 1975. Fins que, el mes de juliol passat, la Conselleria de Treball els va comunicar que havien suprimit els fons, la qual cosa ha posat aquests centres contra les cordes.
La meitat de les llars afectades, que atenen 2.000 nens i en les quals treballen prop de 200 professionals, pertanyen a congregacions religioses amb minsos pressupostos, si bé també n’hi ha de regentades per associacions, cooperatives i Ajuntaments. La majoria d’aquests centres donen servei a famílies de nivell socioeconòmic baix a barris com La Mina (Sant Adrià del Besòs), Singuerlín (Santa Coloma de Gramenet) o Ciutat Vella (Barcelona).
Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>