L’Escolania s’estrena a Nôtre-Dame

L’Escolania de Montserrat 2008-2009 ja està en marxa. L’inici del curs d’enguany està marcat per la gira que el cor montserratí realitzarà a mitjans d…

L’Escolania de Montserrat 2008-2009 ja està en marxa. L’inici del curs d’enguany està marcat per la gira que el cor montserratí realitzarà a mitjans d’octubre per França i Itàlia, que inclou un concert a la catedral de París, Nôtre-Dame, on no hi ha cantat mai. 

Cal dir també que aquest curs 2008-2009 el nombre d’escolans torna a créixer: 57 –l’any passat n’eren 55 i ja es parlava de rècord-. En total, el nombre total d’alumnes nous és de 12 –deu per a 4t de Primària i dos per a 5è-.

Segons informa Flama.info, el divendres 10 d’octubre cantaran al Monestir de Sant Miquel de Cuixà (Conflent), amb motiu de l’Any Oliba. En la primera part d’aquest concert oferiran algunes de les pregàries que caracteritzen el ritme diari d’aquesta institució. S’inclouran obres representatives del repertori montserratí, amb la inclusió de producció pròpia de Mestres de l’Escolania de tots els temps. 

A la segona part oferiran tres cants a la Verge, on destaquen Litanies à la Vierge Noire , que Francis Poulenc va dedicar a la també Verge bruna de Rocadamour. Per acabar, harmonitzacions de diferents compositors catalans de cançons tradicionals del nostre país. 

El dimarts 14 d’octubre l’Escolania oferirà un concert, que porta per títol Un dia a Montserrat, a la catedral de Nôtre-Dame de París, un marc incomparable per oferir algunes obres del repertori montserratí, amb la inclusió també d’obres de Mestres de l’Escolania. Com dies abans a Cuixà, l’Escolania farà també tres cants a la Verge, amb la inclusió de Litanies à la Vierge Noire , de Francis Poulenc. 

I dijous 16 es traslladaran a Lodi (Milà, Itàlia), on acabaran la gira. En aquesta ocasió, el concert tindrà el mateix programa que s’oferirà al Monestir de Sant Miquel de Cuixà. 

Els programes dels tres concerts es poden descarregar del web de l’Escolania: www.escolania.cat

Abans de Nadal, el dimarts 16 de desembre, els alumnes que formen un dels cursos de l’Escolania, el corresponent a 5è de Primària, amb dotze membres, viatjarà fins a Estrasburg, a la seu del Parlament Europeu d’aquesta ciutat francesa. 

L’Escolania ha estat convidada per la Unió Europea i serà l’únic cor de veus blanques de l’Estat espanyol present a l’acte de cloenda de l’any de presidència francesa, en un acte en el que hi participaran altres cors europeus. 

L’Escolania intervé a la Basílica de Montserrat, de diumenge a dijous –aproximadament a les 19.10h.-, en acabar l’ofici de Vespres de la comunitat, amb el cant de la Salve Montserratina i d’un motet polifònic.

D’aquesta manera, l’Escolania canta de dilluns a divendres a les 13h. la Salve Regina i el Virolai, els diumenges i festivitats participa a la missa conventual –11h.- i, a continuació, també canta la Salve Regina i el Virolai, i, de diumenge a dijous, en finalitzar les Vespres.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>