L’Església, una eina fonamental per a la cohesió social i la pau

L’arquebisbe de Tarragona, Lluís Martínez Sistach, va rebre aquest dijous, 11 de gener, la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de C…

L’arquebisbe de Tarragona, Lluís Martínez Sistach, va rebre aquest dijous, 11 de gener, la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Coll. En el decurs de l’entrevista, la representant del govern va reconèixer la gran labor que realitza la gent d’església en favor dels més necessitats.

 

Martínez Sistach i Montserrat Coll van passar revista a les qüestions que preocupen actualment tant la Generalitat de Catalunya com l’Església catòlica, i es va posar en relleu el servei que l’Església catòlica fa a la nostra societat, així com el valor de les religions per a la realització integral de les persones i per a la cohesió social.

 

La directora general d’Afers Religiosos va reconèixer les grans aportacions de les religions a la societat, especialment en els camps de l’assistència social, el treball per la pau, la convivència i la justícia.

 

També es va parlar de temes com la immigració, la transmissió dels valors a la generacions joves, el suport a la família, el diàleg interreligiós i el treball que realitza el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), organisme en el qual està present l’Arquebisbat de Barcelona i els representants de les principals religions existents a Catalunya.

 

Sobre les relacions entre la Generalitat i l’Església catòlica, es va manifestar el desig mutu d’establir una relació de col·laboració en el respecte a l’autonomia i a la identitat pròpia de cada una de les dues institucions, seguint l’esperit del concili Vaticà II i del concili provincial Tarraconense.

Hazte socio

También te puede gustar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no se va a publicar. campos obligatorios *

Puedes utilizar estas etiquetas HTML y atributos: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>